Osteoporose en Fractuurpreventie

Osteoporose (broze botten of botontkalking) is een wijdverspreide aandoening, die ervoor zorgt dat botten sneller breken. Met medicijnen en leefstijlveranderingen is de kans op (nieuwe) breuken makkelijk te verkleinen. De polikliniek Osteoporose en Fractuurpreventie helpt daarbij. Daarnaast heeft de poli ook een belangrijke rol in het herkennen en vaststellen van osteoporose. Veel mensen weten namelijk niet dat zij osteoporose hebben. Bij anderen dient de behandeling aangepast te worden.


Patiënten die met een breuk binnenkomen op de Spoedeisende Hulp van Maasziekenhuis Pantein en ouder zijn dan 50 jaar worden (na de behandeling op de Spoedeisende Hulp) doorgestuurd naar de polikliniek Osteoporose en Fractuurpreventie. Daar wordt onderzocht of zij osteoporose hebben. Indien nodig kan daarna een behandeling gestart worden.

Meer breuken voorkomen

Naast het zo snel mogelijk opsporen van osteoporose is het voorkomen van (nieuwe) breuken een ander belangrijk aandachtspunt. Als blijkt dat u een verhoogde kans hebt om iets te breken, helpen de polimedewerkers u om dat risico te verkleinen. Welke maatregelen genomen worden, hangt af van de reden waarom u een verhoogde kans op botbreuken heeft. Naast osteoporose kunnen onder andere zaken als medicijngebruik, vaak vallen en alcoholconsumptie een rol spelen.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Interne Geneeskunde. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 60. U kunt ook online een afspraak maken

 

U vindt de polikliniek Osteoporose en Fractuurpreventie op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 115. U kunt zich melden bij de balie van de poli Interne Geneeskunde.De poli Osteoporose en Fractuurpreventie is geopend op maandag, dinsdag en donderdagochtend.

Specialismen

Poliklinieken