Kinderastmacarrousel

Ongeveer één op de tien kinderen heeft in meer of mindere mate last van de luchtwegen. Is uw kind benauwd, ademt het 'piepend' of moet het veel hoesten, dan kan er sprake zijn van astma. Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Het Maasziekenhuis heeft hiervoor een speciaal spreekuur ingesteld: de Kinderastmacarrousel.


Doel

Op één middag wordt uw kind gezien door de KNO-arts en door de kinderarts, samen met de kinderlongverpleegkundige. Bij kinderen vanaf 7 jaar kan ook een longfunctie-onderzoek op dezelfde middag plaatsvinden. We kijken zo breed mogelijk wat er aan de hand kan zijn. Is er sprake van vooral verkoudheden en hoesten of doen de lagere luchtwegen ook mee? Is er mogelijk sprake van astma? Naast het stellen van een diagnose is dit spreekuur gericht op het maken van een gezamenlijk behandelplan en het geven van uitgebreide informatie.

Werkwijze

Kinderen van 0–16 jaar zijn welkom op de kinderastmacarrousel. Het spreekuur wordt één dagdeel per maand op een vrijdagmiddag gehouden. De bezoeken aan de verschillende leden van het team sluiten op elkaar aan. Aan het einde van het bezoek worden de bevindingen met u besproken. Daarna ontvangt de huisarts een rapportage van het bezoek.

Afspraak maken

Uw huisarts, de KNO-arts of een kinderarts kan uw kind verwijzen naar de Kinderastmacarrousel. Daarna kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde om een afspraak te maken. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

 

U vindt de Kinderastmacarrousel op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de poli Kindergeneeskunde.

Specialismen

Poliklinieken