Kinderallergologie

Bij een allergie kan een kind bepaalde stoffen niet verdragen. Dat kunnen voedingsstoffen zijn en/of deeltjes die door de lucht zweven en ingeademd worden. Het kan voor allerlei vervelende klachten zorgen, zoals maagdarmklachten, oog-, neus- of longklachten of huidirritatie. Voor onderzoek en behandeling van een allergie kunnen kinderen terecht op de polikliniek kinderallergologie. De afspraken tijdens dit spreekuur zijn zo ingericht dat er snel een behandelplan voor het kind wordt afgesproken.


Werkwijze

U krijgt een uitgebreide vragenlijst toegestuurd om voorafgaand aan het spreekuur in te vullen. Op de dag van het spreekuur heeft u eerst een afspraak met de kinderarts en zo nodig aansluitend met de diëtiste. De ingevulde vragenlijst is voor de kinderarts en de kinderdiëtiste van belang om het correcte behandelplan te kunnen voorstellen.

 

Na deze gesprekken worden vaak direct de vervolgstappen aan u voorgesteld. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld bloedonderzoek of een voedselprovocatietest. De uitkomsten van deze onderzoeken worden in een gezamenlijk overleg met de kinderartsen, diëtisten en kinderallergieverpleegkundigen besproken. Als dat nodig is, worden de KNO-arts, dermatoloog of oogarts betrokken.

 

De polikliniek kinderallergologie is georganiseerd op vrijdag.

 

Informatiefolders

Onderzoek naar koemelkallergie

Pindagevoeligheid bij baby’s

Afspraak maken

Uw huisarts kan uw kind verwijzen naar het kinderallergologie spreekuur. Daarna kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde om een afspraak te maken. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

 

U vindt de kinderallergologie op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de polikliniek Kindergeneeskunde.

Specialismen

Poliklinieken