Maasziekenhuis Pantein Ontvangst balie
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Bloedafname
Polikliniek

Bloedafname

Afspraak maken

Voor bloedafname dient u vooraf een afspraak te maken. Dit geldt zowel voor de poli bloedafname in het Maasziekenhuis als voor de bloedafnamelocaties buiten het Maasziekenhuis. De afsprakenagenda vindt u onderaan deze pagina. Vergeet niet de papieren aanvraag van uw arts mee te nemen naar uw afspraak.

Bent u zwanger en heeft u een aanvraag voor een NIPT test?

Dan verzoeken wij u om 2 afspraken te maken die op elkaar aansluiten. Voor de NIPT test is namelijk meer tijd nodig. Voor de NIPT test kunt u alleen terecht op locatie Maasziekenhuis.

Wilt u een afspraak maken voor bloedafname bij kinderen tot 12 jaar?

Dan raden wij u aan te kiezen voor locatie Maasziekenhuis. Op deze locatie kunt u 2 afspraken maken die op elkaar aansluiten. Zo hebben wij wat extra tijd voor u en uw kind. 

Het afnemen van bloed kan een spannend moment zijn voor uw kind. Door positieve taal te gebruiken kunt u uw kind helpen. Lees voorafgaand aan de afspraak de folder
'Helpend taalgebruik'. 

Afspraak annuleren

Kunt u niet naar de afspraak komen dan kunt u deze annuleren. Dit kan via de bevestigingsmail in uw mailbox. Daarna kunt u, indien gewenst, weer een nieuwe afspraak maken.

Lukt het niet om een afspraak te maken? Bel dan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 14.00 uur naar telefoonnummer 06-20240544

Uitslag bloedonderzoek

De uitslag van het bloedonderzoek krijgt u van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Dit kan bijvoorbeeld uw huisarts zijn. U kunt de uitslag van het onderzoek ook bekijken via MijnPantein. Zeven dagen nadat de uitslag bekend is, is de uitslag te zien in Mijn Pantein.

Laboratoriumonderzoeken

Voor meer informatie over laboratoriumonderzoeken in het Maasziekenhuis verwijzen u naar de pagina van het laboratorium.

 

 

Lukt het u niet om via onderstaande agenda een afspraak te maken, ga dan direct naar de agenda Online afspraken.

Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren.