Maasziekenhuis Pantein Ontvangst balie
 1. Home
 2. Specialismen & poliklinieken
 3. Bloedafname
Polikliniek

Bloedafname

Afspraak maken

Voor bloedafname dient u vooraf een afspraak te maken. Dit geldt zowel voor de poli bloedafname in het Maasziekenhuis als voor de bloedafnamelocaties buiten het Maasziekenhuis. De afsprakenagenda vindt u onderaan deze pagina. Vergeet niet de papieren aanvraag van uw arts mee te nemen naar uw afspraak.

Bent u zwanger en heeft u een aanvraag voor een NIPT test?

Dan verzoeken wij u om 2 afspraken te maken die op elkaar aansluiten. Voor de NIPT test is namelijk meer tijd nodig. Voor de NIPT test kunt u alleen terecht op locatie Maasziekenhuis.

Wilt u een afspraak maken voor bloedafname bij kinderen tot 12 jaar?

Dan raden wij u aan te kiezen voor locatie Maasziekenhuis. Op deze locatie kunt u 2 afspraken maken die op elkaar aansluiten. Zo hebben wij wat extra tijd voor u en uw kind. 

Het afnemen van bloed kan een spannend moment zijn voor uw kind. Door positieve taal te gebruiken kunt u uw kind helpen. Lees voorafgaand aan de afspraak de folder
'Helpend taalgebruik'. 

Afspraak annuleren

Kunt u niet naar de afspraak komen dan kunt u deze annuleren. Dit kan via de bevestigingsmail in uw mailbox. Daarna kunt u, indien gewenst, weer een nieuwe afspraak maken.

Lukt het niet om een afspraak te maken? Bel dan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 13.00 uur naar telefoonnummer 06-20240544

Uitslag bloedonderzoek

De uitslag van het bloedonderzoek krijgt u van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Dit kan bijvoorbeeld uw huisarts zijn. U kunt de uitslag van het onderzoek ook bekijken via MijnPantein. Zeven dagen nadat de uitslag bekend is, is de uitslag te zien in Mijn Pantein.

Meer informatie over het laboratorium en onderzoeken

 

Lukt het u niet om via onderstaande agenda een afspraak te maken, ga dan direct naar de agenda Online afspraken.

Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren. 

Uw bezoek aan de polikliniek

Verkouden? Draag een mondkapje

Komt u naar het ziekenhuis voor een afspraak of begeleidt u iemand die een afspraak heeft? In dat geval gelden de volgende regels:

 • Heeft u of uw begeleider klachten (hoesten, niezen, verkoudheid, kortademigheid of koorts) draag dan een mondkapje. Het maakt het niet uit of de klachten een gevolg zijn van het coronavirus of van iets anders. Wat voor de één een simpele verkoudheid is, kan voor de ander (een ernstige) ziekte tot gevolg hebben. Een mondkapje is bij de ingang van het ziekenhuis beschikbaar. Dank voor uw medewerking.
 • Houd altijd voldoende afstand aan tot anderen.
 • Ontsmet de handen.
 • Hoest en nies in de elleboog.

Uw bezoek aan de polikliniek verloopt meestal als volgt:
 • U meldt zich aan bij de balie van de polikliniek.
 • Daarna neemt u plaats in de wachtruimte.
 • U krijgt een seintje wanneer u aan de beurt bent.
 • U heeft een gesprek met uw specialist; mogelijk is er een kort lichamelijk onderzoek.
 • Misschien verwijst uw specialist u door naar een andere afdeling voor verder onderzoek.

Bij een bezoek aan de polikliniek neemt u een aantal dingen mee:

 • medicijnpaspoort of lijst van medicijnen die u gebruikt. U kunt dit krijgen via de apotheek;
 • verwijsbrief (bij de eerste afspraak);
 • legitimatie, dus uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit geldt voor iedereen van elke leeftijd en bij elke afspraak.

Al deze informatie hebben wij nodig om u de beste zorg te kunnen geven. In uw patiëntendossier nemen we ook een pasfoto op. Zo kunnen alle zorgmedewerkers in één oogopslag zien of ze de goede persoon voor zich hebben. Verandert er iets, zoals een nieuw telefoonnummer of een ander adres? Dan is het fijn als u dat doorgeeft bij de registratiebalie in de centrale hal.

Hier zijn een paar tips om uw gesprek op de polikliniek goed voor te bereiden:

 • Schrijf uw vragen vóór het gesprek op. Denk in elk geval aan de 3 goede vragen.
 • Zeg zo duidelijk mogelijk wat u denkt en wilt. En bespreek met de arts wat voor u belangrijk is.
 • Beslis niet te snel. Als de arts een behandeling of onderzoek voorstelt, mag u daar thuis rustig over nadenken. Of vraag om een extra gesprek.

Ja, voor een bezoek aan een specialist bij ons in het ziekenhuis, heeft u altijd een verwijzing nodig. Deze krijgt u van uw huisarts of een behandelend arts. Alleen bij fysiotherapie is dit niet nodig. Neem bij uw eerste afspraak de verwijsbrief mee. Hierin staat belangrijke informatie. En wij sturen dan de rekening niet naar u, maar naar uw zorgverzekeraar.

Ja, u kunt zelf online een afspraak maken. Heeft u al een afspraak en kunt u toch niet komen? Zeg uw afspraak op tijd af. Dan kan iemand anders uw plek innemen. Zo houden we de wachttijd zo kort mogelijk. 

Online afspraak maken of wijzigen

Bekijk alle veelgestelde vragen