Maasziekenhuis Pantein Gang
 1. Home
 2. Behandeling & onderzoek
 3. Bezoekersinformatie verpleegafdeling E2
Patiëntenfolder

Bezoekersinformatie verpleegafdeling E2

Een familielid van u is opgenomen op verpleegafdeling E2, Intensive Care van het Maasziekenhuis Pantein. Graag willen wij u via deze folder informeren over een aantal zaken die van belang kunnen zijn tijdens de opname en het verblijf van uw familielid in het Maasziekenhuis Pantein.

De afdeling

Binnen onze verpleegafdeling zijn de intensive care (IC) en de hartbewaking (CCU) gehuisvest. De afdeling telt 8 bedden. Op de IC/hartbewaking worden patiënten opgenomen die gespecialiseerde, multidisciplinaire zorg nodig hebben.

Op de afdeling werken speciaal opgeleide verpleegkundigen. Elke patiënt wordt zoveel mogelijk door dezelfde verpleegkundige verzorgd. Voor vragen kunt u bij deze verpleegkundige terecht. Eventueel verwijzen zij u door naar de specialist en maken zij een afspraak met hem of haar voor het beantwoorden van uw vragen.

Bezoekregeling

Wij willen u graag de gelegenheid bieden om tijd met uw familielid door te brengen nu hij of zij is opgenomen op onze afdeling. Daarom bent u, als naaste familie, van 13.00 tot 20.00 uur welkom om bij uw familielid op bezoek te komen. Per dag mogen er 2 bezoekers per patiënt op bezoek komen.

Wij vinden het echter ook belangrijk om enkele afspraken te maken met betrekking tot deze bezoekregeling:

 • Overige bezoekers kunnen in overleg met de naaste familie en de verpleegkundige een tijd afspreken voor hun bezoek.
 • De mogelijkheid bestaat dat de verpleging u vraagt toch even in de bezoekersruimte te wachten. Bijvoorbeeld tijdens verzorging, visite van de arts of als de situatie hierom vraagt. Hiervoor vragen wij uw begrip.
 • Tijdens de opname van uw familielid kunt u, zo nodig, gebruik maken van een familiekamer. Hier kunt u eventueel ook blijven slapen als daar behoefte aan is.
 • Binnen onze afdeling zijn bloemen NIET toegestaan.

Hygiëne bij hoesten en niezen

Tijdens hoesten en niezen kunnen bacteriën en virussen worden overgedragen van de ene op de andere persoon. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat u, als patiënt of bezoeker van het Maasziekenhuis, zichzelf en anderen beschermt:

 • Hoest en nies met een afgewend gezicht;
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek of elleboogplooi;
 • Gooi de zakdoek na één keer gebruik weg;
 • Was de handen met water en zeep na het hoesten en niezen, na toiletgebruik en voor het eten;
 • Kom niet met de (gewassen) handen aan een wond.

Toegang tot de verpleegafdeling

Verpleegafdeling E2, Intensive Care is niet vrij toegankelijk voor bezoekers. Wij verzoeken u even aan te bellen bij de deur. De verpleegkundige laat u dan binnen.

Contactpersoon

Informatie over de patiënt verstrekken we bij voorkeur aan één contactpersoon. Wellicht kunt u onderling regelen wie van de familieleden of vrienden als contactpersoon kan optreden. Geef zijn naam of haar naam en telefoonnummer door aan een verpleegkundige.

De contactpersoon kan 24 uur per dag telefonisch informatie vragen over de patiënt via telefoonnummer 0485–84 55 15. Wij kunnen u dan ook doorverbinden met het telefoontoestel op de patiëntenkamer.

Nazorg

Na de opname kan er de behoefte bestaan nog eens na te praten over de periode dat u of uw familielid was opgenomen. De medewerkers van de afdeling staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Als u hiervan gebruik wilt maken, ontvangt u meer informatie van de verpleegkundige.

Parkeren

 

Op het parkeerterrein van het Maasziekenhuis geldt betaald parkeren.

Verlaat u binnen 20 minuten het parkeerterrein? Dan kunt u vrij uitrijden.

U kunt ook kiezen voor een dagkaart of een weekkaart. Hiermee kunt u meerdere keren per dag in- en uitrijden.

Roken

Maasziekenhuis Pantein is een rookvrij ziekenhuis. Roken mag alleen buiten op de daarvoor aangewezen rookplek.

Persoonlijke spullen

Persoonlijke bezittingen van uw familielid kunt u het beste mee naar huis nemen. Het Maasziekenhuis Pantein is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen over verpleegafdeling E2, Intensive Care, dan kunt u deze natuurlijk stellen aan een van de medewerkers van de afdeling of aan de medewerkers van IC nazorg. U kunt de verpleegafdeling ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 0485–84 55 15.

 

Juni 2022 - versie 5
IC001

Specialismen