Maasziekenhuis Pantein Gang
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Intensive Care
Specialisme

Intensive Care

Op de Intensive Care (IC) van Maasziekenhuis Pantein worden patiënten behandeld die ernstig ziek zijn. Dat kan zijn vanwege een ernstige aandoening of na een ongeval. Soms gaan ook mensen uit voorzorg na een grote operatie naar de IC. De IC biedt zorg van het hoogste niveau dankzij een hoog opgeleid team van zorgprofessionals van artsen en verpleegkundigen en ondersteunende medewerkers.

Op de afdeling worden belangrijk lichaamsfuncties van patiënten, bijvoorbeeld de bloedsomloop en de ademhaling, bewaakt en soms zelfs overgenomen door speciale apparatuur. Bij de IC is tevens de afdeling hartbewaking aanwezig. Deze afdeling wordt aangeduid als CCU (Coronary Care Unit).

De hoofdbehandelaar van patiënten op de IC is de intensivist. Dit is een arts die gespecialiseerd is in Intensive Care zorg. Op de afdeling zijn ook IC-verpleegkundigen en MC-verpleegkundigen (medium care) aanwezig. De verpleegkundige is voor de patiënt en de contactpersoon het vaste aanspreekpunt. Zij kunnen de meeste vragen beantwoorden.

Een opname op de IC kan voor de patiënt en direct betrokkenen ingrijpend zijn. Het IC team van het Maasziekenhuis zal de best mogelijke zorg en support geven.

Snel naar

Afbeelding van persoon in spreekballon
Klik op onderstaande links voor praktische informatie en nieuws

Contact met de afdeling

Telefonische bereikbaarheid:
Afdeling Intensive Care is 24 uur per dag bereikbaar.
Looproute afdeling: E2 (tweede verdieping)

Afdeling Intensive Care

0485-84 55 15
Veelgestelde vragen

Samenwerkingen

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van Intensive Care nauw samen met het Radboudumc. Intensivisten van beide ziekenhuizen hebben nauw contact met elkaar en stemmen hun werkwijzen op elkaar af. Er is sprake van samenwerking als dat voor de patiënt van belang is.

Lees meer over de samenwerking tussen Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc.

We zijn er voor u

Bekijk alle specialisten
specialisten

Uw ervaring is erg belangrijk voor ons

Bent u bij het Maasziekenhuis geweest? Dan kunt u uw ervaring delen op ZorgkaartNederland. Dit is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Deel uw ervaring
Profielfoto Ralf Vromans
De arts stemt zijn informatie snel af op de behoefte van de patiënt. Prettige, duidelijke uitleg, luistert goed en neemt echt de tijd.
Patiëntervaring
ervaringen