Maasziekenhuis Pantein Hal boven
 1. Home
 2. Behandeling & onderzoek
 3. Bezoekersinformatie verpleegafdeling C3
Patiëntenfolder

Bezoekersinformatie verpleegafdeling C3

Uw familielid of naaste is opgenomen op verpleegafdeling C3. Graag willen wij u via deze folder informeren over een aantal zaken die van belang zijn tijdens de opname en het verblijf van uw familielid of naaste in Maasziekenhuis Pantein.

Bezoektijden

De bezoektijd op de afdeling is van 15.00 tot 19.30 uur.

Bezoek is erg belangrijk voor patiënten. Behalve dat bezoek leuk is, kan het ook vermoeiend zijn voor patiënten. Dit geldt vooral voor mensen die pas zijn geopereerd, een onderzoek achter de rug hebben of ernstig ziek zijn.

Daarom vragen wij u zich te houden aan de volgende regels:

 • Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijk bij een patiënt op de kamer komen.
 • Als de situatie van de patiënt het niet toelaat, worden er individuele afspraken voor bezoek gemaakt.

Wij raden bezoekers dan ook aan om vóór hun bezoek te overleggen met de contactpersoon en/of de patiënt wat het meest geschikte moment is voor hun bezoek. Als u vragen heeft over de bezoektijden, dan beantwoordt de verpleegkundige deze graag.

Digitaal bord

Tegenover de balie van de secretaresse vindt u ons digitaal bord waarop u kunt zien wie er die dag verantwoordelijk is voor de zorg van uw familielid of naaste.

Lampje boven de deur

Als het lampje boven een kamerdeur brandt, verzoeken wij u vriendelijk om een moment op de gang te wachten. De arts en/of verpleegkundige is dan nog even bezig met de patiënt.

Hygiëne bij hoesten en niezen

Tijdens hoesten en niezen kunnen bacteriën en virussen worden overgedragen van de ene op de andere persoon. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat u, als patiënt of bezoeker van het Maasziekenhuis, zichzelf en anderen beschermt:

 • Hoest en nies met een afgewend gezicht.
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek of elleboogplooi.
 • Gooi de zakdoek na één keer gebruik weg.
 • Was de handen met water en zeep na het hoesten en niezen, na toiletgebruik en voor het eten.
 • Kom niet met de (gewassen) handen aan een wond.

Contactpersoon

In verband met privacy van de patiënt willen wij informatie en het telefoonverkeer via één contactpersoon laten verlopen. Deze persoon wordt in overleg met de patiënt bij opname aangewezen. Als u een gesprek wenst met de behandelend arts, dan kunt u de verpleegkundige vragen een afspraak te maken met de arts.

Informatie

Als de contactpersoon informatie wil over de patiënt of zijn/haar behandeling, dan kan hij of zij terecht bij de verantwoordelijke verpleegkundige. Ook telefonisch kan de contactpersoon vragen stellen en opmerkingen of klachten aan ons doorgeven.

Belt u bij voorkeur vóór 7.00 uur of ná 10.00 uur voor informatie. Tussen 7.00 en 10.00 uur is het erg druk op de afdeling vanwege de patiëntenzorg. Het telefoonnummer van de verpleegafdeling C3 is 0485-84 55 10.

Bloemen

Op de verpleegafdeling C3 zijn bloemen in principe niet toegestaan. Bloemen zijn alleen toegestaan op een eenpersoonskamer als de patiënt en verpleegkundige hiervoor toestemming geven.

Persoonlijke spullen

Persoonlijke bezittingen van uw familielid kunt u het beste mee naar huis nemen. Maasziekenhuis Pantein is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen, zoals sieraden, geld, gebit, gehoorapparaten of bril.

Maasmedia

Patiënten kunnen gebruik maken van het multimediasysteem Maasmedia. Het Maasziekenhuis stelt hiervoor een tablet beschikbaar. De tablet kunt u gebruiken om eten en drinken te bestellen, om televisie te kijken, radio te luisteren en om gebruik te maken van internet. Het is ook mogelijk om te videobellen. Op Maasmedia vindt u ook informatie over het ziekenhuis en informatiefolders en video's. Tijdens uw opname in het ziekenhuis kunt u gratis gebruik maken van Maasmedia.

Post

Post voor patiënten komt sneller aan als u die stuurt naar het postbusadres, onder vermelding van het kamernummer:

Maasziekenhuis Pantein
Naam patiënt, verpleegafdeling C3
Postbus 55
5830 AB Boxmeer

Parkeren

Op het parkeerterrein van het Maasziekenhuis geldt betaald parkeren.

Verlaat u binnen 20 minuten het parkeerterrein? Dan kunt u vrij uitrijden.

U kunt ook kiezen voor een dagkaart of een weekkaart. Hiermee kunt u meerdere keren per dag in- en uitrijden.

Roken

Maasziekenhuis Pantein is een rookvrij ziekenhuis. Roken mag alleen buiten op de daarvoor aangewezen rookplek.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Geef dit dan door aan de verpleegkundige. Wij vragen u om alle medicijnen (ook homeopathische) die u gebruikt in de originele verpakking mee te nemen.

 • Gebruikt u antistolling? Neem dan uw sintromkaart mee.
 • Spuit u insuline? Neem dan uw insulinepennen mee/dagboekje.
 • Gebruikt u longmedicatie? Neem dan uw inhalatie medicatie mee.

Let op: gebruik tijdens de ziekenhuisopname nooit medicijnen zonder overleg met uw medisch specialist.

Huiskamer Het Anker

Voor een goed herstel is het belangrijk dat kwetsbare ouderen zo min mogelijk op bed liggen. Daarom is er voor deze ouderen op de 3e etage van het Maasziekenhuis een huiskamer Het Anker ingericht.

Van maandag t/m vrijdag vinden er dagelijks om 11.00 uur wisselende activiteiten plaats en kan er om 12.00 uur gezamenlijk gegeten worden in het Anker.

Huiskamer Het Anker wordt soms ook gebruikt als familiekamer van ernstig zieke mensen of voor slecht nieuwsgesprekken.
Dit initiatief is in samenwerking met afdeling Geriatrie en wordt begeleid door de vrijwilligers van GIDZ (Geriatrie In De Ziekenhuizen).

Tips om mee te nemen naar het ziekenhuis

 • Nachtkleding
 • Dagelijkse kleding
 • Bad- of kamerjas
 • Pantoffels
 • Ondergoed
 • Stevig schoeisel
 • Kam/ borstel
 • Tandenborstel/ tandenpasta
 • Douchegel/ shampoo
 • Nagelschaartje/nagelvijl
 • Scheerapparaat

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u deze natuurlijk stellen aan een van de medewerkers van de afdeling.