Hoge bloeddruk

Bij iemand met een hoge bloeddruk is de kracht op de vaatwanden groter dan normaal. Hierdoor kunnen op termijn de wanden van de bloedvaten beschadigd raken, een proces dat atherosclerose (aderverkalking) wordt genoemd.


Lees meer over hoge bloeddruk

Overige informatie

Op internet is veel achtergrondinformatie te vinden over hoge bloeddruk. Een overzicht:

 • Dossier hoge bloeddruk en gevolgen 
  In dit dossier vindt je alles over een hoge bloeddruk. Bijvoorbeeld over de oorzaken, gevolgen en medicijnen. Verder kunt je er een zelftest doen.
 • Medicijngids op Ziekenhuis.nl 
  Vragen over je medicijn tegen hoge bloeddruk? Slechte ervaringen met een medicijn? Op ziekenhuis.nl kun je je vragen stellen aan een apotheker of deel je slechte ervaringen met anderen in het forum. Of lees gewoon eens de vragen door die anderen stelden over medicijnen voor hoge bloeddruk.
 • Medicijndossier hoge bloeddruk 
  Op ziekenhuis.nl is een apart medicijndossier opgenomen over het middel Cozaar dat helpt bij een te hoge bloeddruk.
 • www.hartstichting.nl 
  Op de site van de Ha­rtstichting vind je uitgebreide informatie over de gevolgen van hoge bloeddruk en de diverse aandoeningen die een hoge bloeddruk kan veroorzaken.
 • Bloeddruk. De informatie site rondom de symtonen van hoge of lage bloeddruk.
 • Artsenapotheker.nl zet de belangrijkste medische sites over hypertensie op een rijtje. 

Interne geneeskunde

Interne geneeskunde of inwendige geneeskunde is het specialisme dat zich toelegt op het voorkomen, onderzoeken en behandelen van ziekten van de inwendige organen van de volwassen patiënt. Een arts die zich hierin gespecialiseerd heeft is een internist.Lees meer over Interne geneeskunde