A.M. ten Ham Orthopedisch (kinder)chirurg (Sint Maartenskliniek)

Aandachtsgebieden

  • Kinderorthopedie;
  • Orthopedische afwijkingen bij cerebrale parese bij kinderen en volwassenen;
  • Standsafwijkingen en beenlengteverschillen (zowel ten gevolg van een ongeval als ook aangeboren) bij kinderen en volwassenen;
  • Heupafwijkingen bij tieners en jonge volwassenen (Ganz osteotomie, triple osteotomie volgens Tonnis).

 

De specialismen orthopedie en kindergeneeskunde interesseren mij zeer. Mijn keuze is op orthopedie gevallen en na deze opleiding heb ik nog een extra opleiding (fellowship) kinderorthopedie gevolgd, waardoor ik nu mijn interesse voor deze medische specialismen kan combineren. Sinds 2009 werk ik met veel plezier in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen en sinds 2016 ook in de nieuwe Sint Maartenskinderkliniek gevestigd in Boxmeer. Ook werken we, waar nodig, nauw samen met reumatologie, revalidatie en kinderartsen.

 

Tijdens mijn spreekuur zie ik veel patiënten met rugklachten of heup- en knieproblemen. Als kinderorthopeed is het mijn doel waar mogelijk de klachten van het kind te verhelpen, maar ook de natuurlijke groei en ontwikkeling te waarborgen. Bij kinderen is het belangrijk naar het hele lichaam te kijken en niet alleen naar het gebied waar de pijn zit. Een operatie is lang niet altijd nodig. Soms kunnen klachten ook vanzelf over gaan, juist omdat kinderen nog niet uitgegroeid zijn. Ik hecht veel waarde aan het contact met de ouders en het kind. Ouders kunnen altijd bij mij terecht met vragen of voor meer informatie. Op deze manier nemen we samen (ook met het kind) een beslissing over de behandeling.

 

Meer informatie over A.M. ten Ham

 

De orthopedische zorg in het Maasziekenhuis wordt uitgevoerd door specialisten van de Sint Maartenskliniek.

Specialismen