Schildkliernoduspolikliniek

De schildklier is een vlindervormig orgaan dat zich in de hals voor de luchtpijp bevindt. De schildklier produceert hormonen die belangrijk zijn voor het regelen van de stofwisseling. Een schildkliernodus is een knobbel of zwelling in de schildklier. Soms wordt een nodus per toeval ontdekt, bijvoorbeeld bij het maken van een echo van de hals. Soms is een nodus ook van buitenaf zichtbaar of voelbaar.


Alle afspraken op één dag
Op de schildkliernoduspolikliniek vinden alle onderzoeken op één ochtend plaats. Na het intakegesprek wordt er een echo van de schildklier gemaakt. En als dat nodig is, haalt de internist meteen ook een beetje weefsel uit de schildklier weg. Dit weefsel gaat naar de patholoog van het Radboudumc. Binnen een week is de uitslag bekend en bespreekt de internist de uitslag en een mogelijke behandeling met u.

 

Folder

Schildkliernodus

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Interne geneeskunde. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw huisarts of specialist u heeft doorverwezen.

 

De polikliniek is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 60. U kunt ook online een afspraak maken.

Specialismen