Logopedie

De logopedist is gespecialiseerd in taal, spraak, gehoor, stem en slikken. U kunt bij de logopedist terecht voor problemen met het begrijpen en produceren van gesproken taal, met lezen en schrijven of met slikken en eten. De logopedisten werken nauw samen met andere specialisten.


In het ziekenhuis werkt de logopedist voornamelijk aan het onderzoeken en behandelen van:

  • Taalstoornissen, zoals afasie,
  • Spraakstoornissen, zoals dysartrie,
  • Slikstoornissen,
  • Communicatieproblemen,
  • Voedingsproblemen bij kinderen, bijvoorbeeld door een vroeggeboorte, schisis (spleet in lip, kaak en/of gehemelte) of een andere (soms onbekende oorzaak).

 

Verwijzing

U kunt terecht bij een logopedist van Maasziekenhuis Pantein als uw specialist u doorverwijst. Tijdens het eerste gesprek praat u met de logopedist over uw klacht(en). De logopedist stelt u vragen en doet eventueel logopedisch onderzoek, bijvoorbeeld door u te vragen bepaalde klanken na te bootsen. Met deze informatie stelt de logopedist een behandelplan op. Mogelijk kunt u kiezen uit meerdere behandelingsmogelijkheden. Na afloop van de behandelingen bekijkt de logopedist met u of uw klacht voldoende is verholpen, of dat u meer begeleiding nodig heeft.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw specialist u heeft doorverwezen. Het telefoonnummer is 0485-84 52 55. De afdeling is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

 

U vindt de polikliniek Logopedie op de tweede etage van Pantein Plaza. U kunt zich melden bij de balie van het secretariaat van Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie.

Specialismen