Ergotherapie

De ergotherapeut ondersteunt mensen die moeite hebben met alledaagse bezigheden, zoals wassen, aankleden, boodschappen doen, eten, telefoneren, fietsen. Door een ziekte, een handicap, een verstoorde ontwikkeling, psychische problemen of na een ongeluk lukt het niet (meer) om deze - tot dan toe heel normale - dingen te doen. De ergotherapeut bedenkt oplossingen en oefent met u, zodat u uw dagelijks leven weer zelfstandig en veilig vorm kunt geven.


Naar de ergotherapeut

Uw behandelend specialist of huisarts kan u doorverwijzen naar een ergotherapeut. Bij de eerste afspraak bespreekt u de problemen met de ergotherapeut. Hij of zij stelt een plan op om u te helpen. In zo’n plan kunnen veel verschillende elementen zitten en ziet er voor iedereen weer anders uit. Voorbeelden zijn: het doen van oefeningen (eventueel in samenwerking met de fysiotherapeut), het gebruik van hulpmiddelen (zoals een rollator of aangepast bestek) en het aanleren van nieuwe strategieën.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw specialist of huisarts u heeft doorverwezen. Het telefoonnummer is 0485-84 52 55. De afdeling is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. U kunt ook online een afspraak maken.

 

U vindt de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie op de tweede etage van Pantein Plaza, het gebouw tegenover Maasziekenhuis Pantein. 

Specialismen