Maasziekenhuis Pantein Hal boven
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. POP-polikliniek
Polikliniek

POP-polikliniek

Zwanger zijn en een baby verwachten zijn grote gebeurtenissen in het leven van aanstaande ouders. Helaas kan niet iedere vrouw genieten van een zwangerschap. De POP-poli biedt hulp aan vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en/of na de zwangerschap. POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). Het is een samenwerkingsverband tussen Maasziekenhuis Pantein en GGZ Oost Brabant.

Voor wie is de POP-poli?

De psychische klachten van zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens kunnen heel verschillend zijn. Sommige vrouwen zijn angstig, somber of kunnen in de war raken. Ook zijn er vrouwen die al in behandeling zijn voor psychiatrische klachten die graag zwanger willen worden, maar zich afvragen of dit wel kan. Bijvoorbeeld bij psychiatrische ziekten, (postnatale) depressie, verslaving, Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS), (seksueel) geweld, verstandelijke beperking, moeilijke sociale omstandigheden of tienerzwangerschappen.

Ondersteuning door team van specialisten

Het specialistisch team van de POP-poli bestaat uit een gynaecoloog en de kinderarts van Maasziekenhuis Pantein en de psychiaters, verpleegkundig specialist/case manager van GGZ Oost Brabant. Zij bieden ondersteuning in de vorm van begeleiding en advies. Als dat nodig is, is een thuisbezoek ook mogelijk.

Verwijzing huisarts

De poli vindt iedere eerste donderdagmiddag van de maand plaats in Maasziekenhuis Pantein. Voor een afspraak op de POP-poli is een verwijzing van de huisarts, verloskundige of medisch specialist nodig.

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur via telefoonnummer 0485 84 55 60 (polikliniek Gynaecologie). 

Specialismen

Gynaecologie