Maasziekenhuis Pantein Gebouw op afstand
 1. Home
 2. Behandeling & onderzoek
 3. Glucose dagcurve
Patiëntenfolder

Glucose dagcurve

In overleg met uw behandelend arts of verloskundige heeft u besloten om een glucose dagcurve te laten verrichten op de poli Bloedafname van Maasziekenhuis Pantein. Dit onderzoek is onder andere bedoeld voor het aantonen of het volgen van suikerziekte.

Voorbereiding

 • Voor dit onderzoek is geen specifieke voorbereiding nodig. U mag de dagen voorafgaande aan het onderzoek eten en drinken wat u gewend bent.
 • De dag voor het onderzoek mag u vanaf 22.00 uur niet meer eten en drinken. U mag wel water drinken.
 • Vergeet niet het aanvraagformulier dat u van uw behandelend arts of verloskundige heeft gekregen, uw legitimatiebewijs en de gegevens van uw zorgverzekering mee te nemen naar het ziekenhuis.
 • Komt u voor het eerst naar het Maasziekenhuis? Laat u zich dan eerst registreren bij de receptie in de centrale hal. Neemt u hiervoor uw legitimatiebewijs en de gegevens van uw zorgverzekering mee.
 • Het onderzoek is elke werkdag mogelijk. U maakt vooraf een afspraak. Deze kunt u maken via de afsprakenagenda op deze website of tijdens werkdagen van 08:00 en 14:00 uur via telefoonnummer 06-20240544

Onderzoek

 • U komt op de dag van het onderzoek nuchter naar de poli Bloedafname van het Maasziekenhuis. Hier toetst u bij de keuzezuil in dat u voor een functieproef komt en neemt u een nummer. U wordt met voorrang geholpen. Via een vingerprik wordt er bij u bloed afgenomen.
 • Daarna gaat u ontbijten. Ongeveer 1 tot 1,5 uur nadat u heeft ontbeten, komt u opnieuw naar de poli Bloedafname. Hier toetst u opnieuw bij de keuzezuil in dat u voor een functieproef komt. U wordt ook nu weer met voorrang geholpen. Via een vingerprik wordt er opnieuw bloed bij u afgenomen.
 • Ongeveer 1 tot 1,5 uur na het nuttigen van het middageten meldt u zich opnieuw bij de poli Bloedafname. Hier toetst u opnieuw bij de keuzezuil in dat u voor een functieproef komt. U wordt ook nu weer met voorrang geholpen. Via een vingerprik wordt er voor de laatste keer bloed bij u afgenomen. Hierna is het onderzoek klaar.
 • Dit onderzoek is alleen mogelijk in Maasziekenhuis Pantein (dus niet op de priklocaties in de regio). Hiervoor dient u op de daarvoor bestemde datum en tijden afspraken voor een bloedafname te maken.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw behandelend arts of verloskundige.

Waar vindt u de poli Bloedafname?

De poli Bloedafname bevindt zich op de begane grond van Maasziekenhuis Pantein. Volgt u route 026.

Openingstijden poli Bloedafname

Maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact op met het secretariaat van het  laboratorium op telefoonnummer 0485-84 64 71.

Specialismen