Maasziekenhuis Pantein Gebouw avond
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Bezoekersinformatie verpleegafdeling B2/C2
Patiëntenfolder

Bezoekersinformatie verpleegafdeling B2/C2

Uw familielid is opgenomen op verpleegafdeling B2 of C2. Graag willen wij u via deze folder informeren over een aantal zaken die van belang zijn tijdens de opname en het verblijf van uw familielid in Maasziekenhuis Pantein.

Bezoektijden

De bezoektijd op de afdeling is van 15.00 uur tot 19.30 uur.

Bezoek is erg belangrijk voor patiënten. Behalve dat bezoek leuk is, kan het ook vermoeiend zijn voor patiënten. Dit geldt vooral voor mensen die pas zijn geopereerd, een onderzoek achter de rug hebben of ernstig ziek zijn.

Daarom vragen wij u zich te houden aan de volgende regels:

  • Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijk bij een patiënt op de kamer komen. 
  • Bij artsenvisite wordt het bezoek gevraagd om de kamer even te verlaten en plaats te nemen in de lounge. De eerste contactpersoon mag altijd blijven. Dit geldt ook voor onderzoeken en behandeling van andere zorgverleners, zoals een fysiotherapeut.
  • Als de situatie van de patiënt of die van zijn of haar medepatiënten het niet toelaat om de hele dag bezoek te ontvangen, dan worden er individuele afspraken voor bezoek gemaakt.

Wij raden bezoekers dan ook aan om vóór hun bezoek te overleggen met de contactpersoon en/of de patiënt wat het meest geschikte moment is voor hun bezoek. Als u vragen heeft over de bezoektijden, dan beantwoordt de verpleegkundige deze graag.

Digitaal bord

Tegenover de balie van de secretaresse vindt u ons digitaal bord waarop u kunt zien wie er verantwoordelijk is voor de zorg van uw familielid of naaste. Deze verpleegkundige kunt u aanspreken bij vragen.

Lampje boven de deur

Als het groene lampje boven een kamerdeur brandt, verzoeken wij u vriendelijk om een moment op de gang te wachten. De arts en/of verpleegkundige is dan nog even bezig met een patiënt.

Hygiëne bij hoesten en niezen

Tijdens hoesten en niezen kunnen bacteriën en virussen worden overgedragen van de ene op de andere persoon. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat u, als patiënt of bezoeker van het Maasziekenhuis, zichzelf en anderen beschermt:

  • Hoest en nies met een afgewend gezicht;
  • Hoest en nies in een papieren zakdoek of elleboogplooi;
  • Gooi de zakdoek na één keer gebruik weg;
  • Was de handen met water en zeep na het hoesten en niezen, na toiletgebruik en voor het eten;
  • Kom niet met de (gewassen) handen aan een wond.

Contactpersoon

In verband met privacy van de patiënt willen wij informatie en het telefoonverkeer via één contactpersoon laten verlopen. Deze persoon wordt in overleg met de patiënt bij opname aangewezen. Als u een gesprek wenst met de behandelend arts, dan kunt u de verpleegkundige vragen een afspraak te maken met de arts.

Informatie

Als de contactpersoon informatie wil over de patiënt, dan kan hij of zij terecht bij de balie van de verpleegafdeling. Ook telefonisch kunt u informatie krijgen.
Het telefoonnummer van de verpleegafdeling B2 is 0485-84 55 20.
Het telefoonnummer van de verpleegafdeling C2 is 0485-84 55 30.

Persoonlijke spullen

Persoonlijke bezittingen van uw familielid kunt u het beste mee naar huis nemen. Het Maasziekenhuis Pantein is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen.

Voor elke patiënt is er een kastje wat afgesloten kan worden met sleutel. Deze kan gebruikt worden als patiënt weg is van de afdeling voor bijvoorbeeld de telefoon of laptop en dergelijke. De sleutel blijft bij de patiënt.

Post

Post voor patiënten komt sneller aan als u die stuurt naar het postbusadres, onder vermelding van het kamernummer:

Maasziekenhuis Pantein
Naam patiënt, verpleegafdeling B2/C2
Postbus 55
5830 AB Boxmeer

Parkeren

Op het parkeerterrein van het Maasziekenhuis geldt betaald parkeren

Verlaat u binnen 20 minuten het parkeerterrein? Dan kunt u vrij uitrijden.

U kunt ook kiezen voor een dagkaart of een weekkaart. Hiermee kunt u meerdere keren per dag in- en uitrijden.

Roken

Maasziekenhuis Pantein is een rookvrij ziekenhuis. Roken mag alleen buiten op de daarvoor aangewezen rookplek.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u deze natuurlijk stellen aan een van de medewerkers van de afdeling.