Ziekenhuisapotheek

Wanneer bij een patiënt, die is opgenomen in het Maasziekenhuis Pantein, geneesmiddelen zijn voorgeschreven, levert de ziekenhuisapotheek deze geneesmiddelen.


De ziekenhuisapotheek controleert bij alle geneesmiddelen die u gebruikt of de dosering juist is en er geen wisselwerking tussen geneesmiddelen plaatsvindt. Verder is de ziekenhuisapotheek verantwoordelijk dat opgenomen patiënten op de juiste tijd de juiste geneesmiddelen krijgen toegediend in samenspraak met voorschrijvers en verpleegkundigen.

 

Voorschrijvers, verpleegkundigen en opgenomen patiënten kunnen bij de ziekenhuisapotheek terecht voor informatie over geneesmiddelen.
Voor patiënten die specialistische geneesmiddelen, zoals orale chemotherapie, thuis gebruiken, regelen wij samen met Apotheek Maasheggen dat deze geneesmiddelen op tijd geleverd worden.

  

Apotheek Maasheggen 

Recepten die een patiënt ontvangt na bezoek aan de polikliniek of na een ziekenhuisopname kunnen bij de eigen apotheek of bij Apotheek Maasheggen in het Maasziekenhuis Pantein worden opgehaald. 

Specialisten

Folders