1. Home
  2. Nieuws
  3. Sint Maartenskliniek breidt capaciteit orthopediezorg uit in Maasziekenhuis Pantein
Nieuws

Sint Maartenskliniek breidt capaciteit orthopediezorg uit in Maasziekenhuis Pantein

28-08-2023
Peter van der Pols en Tim Simmers

Samen vergroten de Sint Maartenskliniek en Maasziekenhuis Pantein de capaciteit voor orthopediezorg. Die extra capaciteit is in de regio en daarbuiten hard nodig om aan de stijgende vraag naar orthopedische zorg te voldoen, denk daarbij bijvoorbeeld aan knie- en heupoperaties. De vraag naar deze zorg zal de komende jaren alleen maar toenemen met een vergrijzende bevolking. Hiermee nemen beide ziekenhuizen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan oplossingen in de zorg.

Tim Simmers, lid Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek en Peter van der Pols, lid Raad van Bestuur Pantein, hebben onlangs hun handtekening gezet onder de uitbreiding van de orthopedische zorg. Daarmee wordt de bestaande samenwerkingsrelatie die al ruim tien jaar bestaat, verder verdiept.

De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis dat zich geheel toelegt op beweging, zowel qua zorg als qua wetenschappelijk onderzoek. Maasziekenhuis Pantein is een regionaal ziekenhuis met een breed palet aan zorg, in een grote regio op de grens van Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

Uitbreiding bestaande samenwerking

“Als we kijken naar de toekomst, dan is het glashelder dat we onze capaciteit voor orthopedische zorg moeten vergroten vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen,” zegt Tim Simmers. “Het is buitengewoon prettig om die capaciteitsuitbreiding samen met onze vertrouwde partner in Boxmeer vorm te geven. We zijn goed op elkaar ingespeeld en krijgen beide een hoge klantwaardering. In samenwerking met elkaar kunnen we meer voor inwoners voor elkaar krijgen. Samen spelen we zo in op de vraag van de samenleving.”

 

Peter van der Pols: “Wij zijn bijzonder trots op deze nieuwe gezamenlijke stap. Landelijk is de Sint Maartenskliniek een toonaangevende speler op het gebied van orthopedie, revalidatie, reumatologie en pijnbestrijding. Door deze uitbreiding van samenwerking maken we samen meer mogelijk: artsen van de Sint Maartenskliniek werken samen met onze zorgprofessionals. En we zorgen er zo voor dat zorgcapaciteit en faciliteiten optimaal benut worden. Hierdoor kunnen we meer mensen sneller de juiste zorg bieden.”

Orthopedische zorg nu en in de toekomst

De vraag naar orthopedische zorg neemt met een vergrijzende bevolking alleen maar toe de komende jaren. Alleen al door een verwachte stijging van het aantal artrosepatiënten naar 2,5 miljoen in de komende toen jaar (bron: Reuma Nederland), verwachten we de komende jaren een forse groei in de vraag naar knie- en heupprotheses.
“Kijkend naar de verwachtte groei in zorgvraag en het Integraal Zorg Akkoord voelen we als de Sint Maartenskliniek de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Dat betekent dat ook wij zorg in de volle breedte leveren: van algemene orthopedische zorg tot hele complexe zorg. Juist op dat eerste vlak zien wij de vraag toenemen. De samenwerking met Maasziekenhuis Pantein zijn we al jaren geleden gestart. De resultaten zijn heel goed en met deze uitbreiding komt onze samenwerking in een nieuwe fase,” licht Willem Grool, Manager Bedrijfsvoering Orthopedie bij de Sint Maartenskliniek, toe.

Zorgcapaciteit optimaal benutten

Willem Grool: “Door de samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek en Pantein maken we optimaal gebruik van alle faciliteiten van beide organisaties. Hierdoor zijn we in staat om hoge kwaliteit van zorg en efficiency goed met elkaar te combineren. Zo krijgen patiënten sneller de zorg die zij nodig hebben. En veel mensen kunnen hierdoor langer zelfstandig en vitaal blijven. Kortom: win-win.”

Gerelateerde nieuws items