

Revalidatie
In ons ziekenhuis werken revalidatieartsen van de Sint Maartenskliniek. Samen met u werken zij aan uw herstel of een verbetering van uw mogelijkheden.
Wanneer gaat u naar de revalidatiearts?
Soms gebeuren er dingen waardoor uw leven op de kop staat. En u wel hulp kunt gebruiken om weer zo goed mogelijk voor uzelf te zorgen. Dit is bijvoorbeeld het geval:
- na een ongeluk
- bij een dwarslaesie
- na een been- of armamputatie
- bij een chronische ziekte
- na een beroerte
- bij een (niet)aangeboren hersenaandoening
De eerste afspraak
Tijdens de eerste afspraak bespreekt u samen met de revalidatiearts uw klachten en problemen. Soms voert de arts ook een aantal lichamelijke onderzoeken uit. Op basis hiervan bekijkt u samen wat voor behandeling het meest geschikt is.
Een team van specialisten
Als u revalideert, heeft u niet alleen met een revalidatiearts te maken. De behandeling gebeurt door een heel team specialisten. Denk aan een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker, bewegingsagoog of verpleegkundige. Al deze mensen werken samen aan uw herstel en het voorkomen van blijvende problemen. Daarnaast helpen zij u beter om leren gaan met uw lichamelijke grenzen.
Als uw kind gaat revalideren
Ook kinderen kunnen bij ons in het ziekenhuis revalideren. Bijvoorbeeld als een motorische ziekte het kind begrenst in de ontwikkeling. Als uw kind een neuropsychologische ziekte heeft, leert het met revalidatietherapie zo goed mogelijk te functioneren binnen de mogelijkheden die het heeft. Hoeft uw kind niet (meer) bij ons in het ziekenhuis te blijven? Dan kan uw kind naar de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Daar zorgt het revalidatieteam overdag voor de nodige begeleiding.
Meer weten
Op de website van de Sint Maartenskliniek leest u meer over (kinder)revalidatie, behandelingen en de medisch specialisten.
Snel naar

Medische informatie
Over de afdeling
Contact en afspraak maken
Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur.
Looproute: tweede etage van Pantein Plaza (het gebouw naast het Maasziekenhuis Pantein).
Samenwerkingen
De Sint Maartenskliniek is van oudsher ook specialist op het gebied van revalidatiegeneeskunde. Zij helpt patiënten met een aandoening van het houdings- en bewegingsapparaat en/of het zenuwstelsel, zo goed mogelijk te functioneren in de maatschappij.
Behandelingen
We zijn er voor u
Wachttijden
Beschrijving wachttijd | Wachttijd in aantal dagen |
---|---|
Toegangstijd polikliniek |
10 dagen
U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden. |
Wachttijd ok |
n.v.t.
De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.
|