Maasziekenhuis Pantein Gang
  1. Home
  2. Specialismen & poliklinieken
  3. Ergotherapie
Specialisme

Ergotherapie

De ergotherapeut ondersteunt mensen die moeite hebben met alledaagse bezigheden, zoals wassen, aankleden, boodschappen doen, eten, telefoneren, fietsen. Deze ondersteuning kan nodig zijn vanwege een ziekte, een handicap, een verstoorde ontwikkeling, psychische problemen of na een ongeluk. De ergotherapeut bedenkt oplossingen en oefent met u, zodat u uw dagelijks leven weer beter en veilig vorm kunt geven.

Naar de ergotherapeut

Uw behandelend specialist of huisarts kan u doorverwijzen naar een ergotherapeut. Bij de eerste afspraak bespreekt u de problemen met de ergotherapeut. Hij of zij stelt een plan op om u te helpen. Zo’n plan is echt maatwerk en ziet er voor iedereen weer anders uit. Voorbeelden zijn: het doen van oefeningen (eventueel in samenwerking met de fysiotherapeut), het gebruik van hulpmiddelen (zoals een rollator of aangepast bestek) en/of het aanleren van nieuwe strategieën.

Tijdens opname in het ziekenhuis

Bent u opgenomen in het Maasziekenhuis, dan kan uw behandelend arts besluiten om de ergotherapeut in te schakelen om te bepalen of u revalidatie nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na een ongeval of een beroerte. Meestal wordt u naar de afdeling Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie gebracht. Soms komt de ergotherapeut bij u op de verpleegafdeling. De ergotherapeut observeert u tijdens het uitvoeren van alledaagse taken, zoals wassen, aankleden, brood smeren, eten koken, computeren of het spelen van een spel. De ergotherapeut stelt vast of u een revalidatietraject nodig heeft en brengt advies uit aan uw behandelend specialist.

Snel naar

Afbeelding van persoon in spreekballon
Klik op onderstaande links voor praktische informatie en nieuws

Over de afdeling

Contact en afspraak maken

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur via telefoonnummer 0485 845255.

U kunt alleen een afspraak maken als uw specialist of huisarts u heeft doorverwezen.

Looproute: tweede etage van Pantein Plaza (het gebouw naast het Maasziekenhuis Pantein). 

 

We zijn er voor u

Bekijk alle specialisten
specialisten
Handtherapie
Uitgelicht
03-07-2017

Kunnen we u een ‘handje’ helpen?

Een klein letsel aan je hand kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Fysiotherapeut/handthe
Lees nieuwsbericht