Gebouw Maasziekenhuis Pantein
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Sterilisatie
Behandeling

Sterilisatie

Iedereen die zeker weet dat hij of zij geen kinderen (meer) wil, heeft de mogelijkheid zich te laten steriliseren. Het is een zeer veilige anticonceptiemethode.

Sterilisatie van de vrouw is een operatieve ingreep waarbij je door afsluiting van de eileiders definitief onvruchtbaar wordt. De sterilisatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. In alle gevallen is de vrouw na de ingreep meteen onvruchtbaar.

Bij sterilisatie van de man - ook wel vasectomie genoemd - worden de zaadleiders onderbroken. Er kunnen dan geen zaadcellen meer uit de zaadballen in het sperma komen. De man wordt daarmee dus onvruchtbaar en kan geen kinderen meer verwekken.

Wachttijden

Wachttijden
Beschrijving wachttijd Wachttijd in aantal dagen
Toegangstijd polikliniek 52 dagen

U ziet hier de gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de behandelend specialist kan de wachttijd korter of langer zijn. Het aantal dagen dat genoemd wordt, geldt niet voor spoedpatiënten. Zij kunnen indien nodig, na overleg, nog dezelfde dag gezien worden.

Wachttijd ok U kunt contact opnemen met Bureau opname 0485 - 845710 voor de actuele wachttijd in dagen

De wachttijden voor opname worden berekend op basis van informatie over behandelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

 

Betrokken specialismen