1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Operatie in het Maasziekenhuis
Video's

Operatie in het Maasziekenhuis

U komt binnenkort voor een operatie naar Maasziekenhuis Pantein. In onderstaand filmpje maakt u kennis met ons ziekenhuis. 

Om de video te kunnen bekijken dient u de cookies te accepteren. 

Voor de operatie is het belangrijk dat u nuchter bent. Dat betekent dat u een bepaalde tijd voor de operatie niet meer mag eten of drinken. De anesthesist heeft u hierover geïnformeerd. 

Op de verpleegafdeling wordt u voorbereid op de operatie. U krijgt speciale kleding aan en met een stift wordt een pijl gezet op het lichaamsdeel dat wordt geopereerd. Van de verpleegafdeling gaat u naar de operatie afdeling. In de ruimte voor de operatiekamer worden de nodige voorbereidingen getroffen en krijgt u een infuus. Een ruggenprik of lokale verdoving krijgt u hier. Een volledige verdoving krijgt u op de operatiekamer. U gaat naar de operatiekamer zodra die vrij is. Dat kan soms even duren. In de ruimte waar u moet wachten is altijd een medewerker bij u in de buurt.

De anesthesie- en operatieassistent brengen u naar de operatiekamer. Daar neemt u plaatst op het OK bed en sluiten ze u aan op de bewakingsapparatuur. In de operatiekamer worden voor de zekerheid uw gegevens zoals uw naam, geboortedatum en het soort operatie nog een keer gecontroleerd. 

Een algehele verdoving krijgt u in de operatiekamer en daarna kan de operatie beginnen. De anesthesie- en operatie assistent hebben voor de operatie alles voorbereid en klaar gezet. Als de anesthesist de verdoving heeft gegeven en u slaapt kan de operatie beginnen. Na de operatie gaat u naar de verkoeverkamer om uit te slapen. Ze houden u hier goed in de gaten en u krijgt pijnstilling. Als u weer bij kennis bent en de controles van onder andere bloeddruk en ademhaling goed zijn, mag u terug naar de verpleegafdeling.

Als u voldoende bent hersteld mag u weer naar huis. Heeft u na de operatie nog vragen dan kunt u contact opnemen met de behandelend arts. Wij wensen u een goed herstel.