Maasziekenhuis Pantein Hal
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Bloeddrukmeting 30 minuten
Patiëntenfolder

Bloeddrukmeting 30 minuten

Met bloeddrukmeting van 30 minuten kan uw behandelend arts een goed beeld krijgen van uw bloeddruk. In deze folder leest u hoe het onderzoek verloopt.

Voor het onderzoek

Voorbereiding

Wij vragen u om gemakkelijk zittende kleding te dragen als u naar het ziekenhuis komt. Draagt u bij voorkeur een T-shirt of trui met ruime mouwen. Dit maakt het aansluiten van de bloeddrukmanchet gemakkelijker.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek zit u op een stoel en wordt de bloeddrukmanchet om uw bovenarm bevestigd. Elke vijf minuten wordt uw bloeddruk automatisch gemeten.

Het is belangrijk dat u tijdens de meting niet praat en uw arm goed ontspant. Hoe rustiger u uw arm houdt, hoe sneller de meting verloopt. Tijdens de meting blijft u rustig zitten en beweegt u zo weinig mogelijk. U mag tijdens het onderzoek lezen en/of muziek luisteren.

U mag niet bellen met uw mobiele telefoon. U mag uw telefoon wel gebruiken om te lezen of te appen. Het geluid van uw telefoon moet u uitschakelen tijdens het onderzoek.

Na het onderzoek

De uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Als u direct na dit onderzoek een afspraak heeft bij die arts, dan krijgt u meteen de uitslag.

Als u enkele dagen of weken later een afspraak heeft bij de arts, dan krijgt u tijdens deze afspraak de uitslag van het onderzoek.

Bericht van verhindering

Bent u op de afgesproken dag en tijdstip verhinderd, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de polikliniek Interne geneeskunde op telefoonnummer t om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen over het onderzoek, neemt u dan gerust contact op met de polikliniek Interne geneeskunde, op telefoonnummer 0845-84 53 60.