Gebouw Maasziekenhuis Pantein
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Bezoekersinformatie verpleegafdeling B4
Patiëntenfolder

Bezoekersinformatie verpleegafdeling B4

Welkom op verpleegafdeling B4. Graag willen wij u als bezoeker informeren over een aantal zaken, die voor u en onze patiënten van belang zijn.

Rol van de partner

De partner kan rondom de bevalling altijd bij de kraamvrouw en de baby blijven slapen. Hiervoor is een speciale slaapbank beschikbaar. Voor de maaltijden moet u zelf betalen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de roomservice of het restaurant op de begane grond.

U heeft een actieve rol bij de verzorging van uw baby. Op deze manier kunt u alvast wennen aan de zorg voor baby en moeder. U leert bijvoorbeeld de baby verschonen en in bad doen.

Roomservice

Tijdens het verblijf in de kraamsuite kan de partner ook gebruikmaken van roomservice. Dit betekent dat u de roomservicemedewerker kunt benaderen voor maaltijden en dranken. Van de partner wordt hiervoor wel een vergoeding gevraagd. Ook kan de roomservicemedewerker zorgen voor een pakket met koffie, thee, beschuit, muisjes, boter, melk en suiker. Voor meer informatie over roomservice kunt u terecht bij de roomservicemedewerker.

Bezoektijden

Bezoek is welkom tussen 10.00 en 22.00 uur in overleg met de kraamvrouw en/of partner. Tussen 12.00 en 15.00 uur is het rusttijd op de afdeling.

De partner mag de hele dag aanwezig zijn.

Alle regels rondom bezoek kunt u lezen op de pagina Bezoektijden en maatregelen

Lampje

Als het groene lampje boven de kamerdeur brandt, willen wij u vriendelijk verzoeken om een momentje op de gang te wachten. De arts of verpleegkundige is dan nog even met de patiënt bezig.

Hygiëne bij hoesten en niezen

Tijdens hoesten en niezen kunnen bacteriën en virussen worden overgedragen van de ene op de andere persoon. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat u, als patiënt of bezoeker van het Maasziekenhuis, zichzelf en anderen beschermt:

  • Hoest en nies met een afgewend gezicht;
  • Hoest en nies in een papieren zakdoek of elleboogplooi;
  • Gooi de zakdoek na één keer gebruiken weg;
  • Was de handen met water en zeep na het hoesten en niezen, na toiletgebruik en voor het eten;
  • Kom niet met de (gewassen) handen aan een wond.

Informatie

In verband met de privacy willen wij informatie en telefoonverkeer via één contactpersoon laten verlopen. Wie deze taak op zich neemt, wordt bij de opname vastgesteld, in overleg met de aanstaande moeder. Voor informatie kan de contactpersoon terecht bij de balie. Telefonisch contact opnemen kan ook: 0485-84 55 70. Wilt u als contactpersoon een afspraak maken met de behandelend arts, dan kan de verpleegkundige dit voor u regelen.

Persoonlijke spullen

Wij raden u aan om persoonlijke en waardevolle bezittingen van de patiënt thuis te laten. Het ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke spullen.

Post en telefoon

Vanuit de patiëntenkamer is het mogelijk om naar buiten te bellen. U kunt gratis bellen naar vaste lijnen in Nederland.

Post voor patiënten komt sneller aan als u die stuurt naar het postbusadres onder vermelding van het kamernummer:

Maasziekenhuis Pantein,
Naam patiënt, verpleegafdeling B4
Postbus 55
5830 AB Boxmeer

Roken

Maasziekenhuis Pantein is een rookvrij ziekenhuis. Roken mag alleen buiten op de daarvoor aangewezen rookplek.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, dan kunt u deze natuurlijk stellen aan een van de medewerkers van de afdeling.

Specialismen