Meerjarenafspraken voor gezonde toekomst Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 18 april 2019

Zorgverzekeraars, zorgverleners, de Rabobank, de Pantein Zorggroep en het ministerie van VWS hebben meerjarenafspraken gemaakt over samenwerking in de zorgverlening in de regio en over de financiering en positie van het Maasziekenhuis. Hiermee versterkt het Maasziekenhuis de financiële basis voor de toekomst en daarmee de zorg voor de inwoners in Noordoost Brabant en Noord-Limburg.

Woorden als ‘medicijn’, dat werkt…

Publicatiedatum: 11 april 2019

Positief taalgebruik in de zorg is een krachtig ‘medicijn’. Dat bleek afgelopen week tijdens de training Focustaal en Medische Hypnose waarbij medewerkers van de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein werden getraind. In de training werd gebruik gemaakt van wetenschappelijk ondersteunde en evidence based interventies gericht op ontspanning, pijn- en angstreductie.

Parkinson: hoe herken je dat?

Publicatiedatum: 11 april 2019

Trillen, stijfheid, moeilijk lopen…. het zijn bekende symptomen van de ziekte van Parkinson. De ziekte is dan al in een later stadium. Maar ook in het beginstadium van de ziekte zijn er al vage symptomen, die erop kunnen duiden dat de ziekte zich aan het ontwikkelen is.

Hartverwarmende verwendag in het Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 29 maart 2019

Het is zaterdagmorgen 8.00 uur in het Maasziekenhuis. Normaal gesproken kun je bijna een speld horen vallen in de centrale hal. Vandaag niet. Her en der worden tafels en stoelen klaargezet. Voor de ingang worden auto’s uitgeladen en dozen naar binnen gebracht. Dit is duidelijk geen alledaagse zaterdag.