Nieuws

Babyconsulent vraagbaak voor jonge ouders

Publicatiedatum: 20 juni 2018

Baby’s komen niet met een gebruiksaanwijzing. Het is voor ouders soms lastig om signalen van de baby te begrijpen. Een babyconsulent helpt hierbij. Maasziekenhuis Pantein beschikt over twee babyconsulenten. Dit zijn gespecialiseerd kinderverpleegkundigen met ruime ervaring in de ouder- en kindzorg. Zij zijn opgeleid om ouders te ondersteunen in de zorg voor hun baby. De babyconsulent is tevens opgeleid tot docent babymassage.

 

KNO en Heelkunde beste co-schappen 2017

Publicatiedatum: 14 juni 2018

Goede artsen opleiden voor de toekomst, dat is enorm belangrijk. Het Maasziekenhuis kan dat als de beste. Maar liefst vier vakgroepen van het Maasziekenhuis werden door artsen in opleiding genomineerd voor beste Co-schap 2017. De specialismen KNO en Heelkunde zijn door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen zelfs uitgeroepen tot ‘Beste co-schap 2017’ (opleiding tot basisarts).

‘Waar zou je zijn zonder stem?’ Stempolikliniek in Maasziekenhuis voor mensen met stemproblemen

Publicatiedatum: 30 mei 2018

Stel je houdt van zingen, maar je kunt door stemzwakte niet meer meezingen met je koor. Of je bent leraar en je kunt door stemproblemen niet meer lesgeven. Of je hebt een aandoening aan je longen waardoor je niet meer kunt bellen met je kinderen en kleinkinderen. We realiseren ons vaak niet hoe belangrijk onze stem is, totdat de stem het laat afweten.

Goede resultaten behandeling draaiduizeligheid

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Veel mensen hebben er last van: draaiduizeligheid. Maasziekenhuis Pantein behandelt regelmatig mensen met deze klacht. Behandeling door de neuroloog en fysiotherapeut levert vaak binnen korte tijd goede resultaten op.

 

Pluim voor vruchtbaarheidszorg Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft opnieuw een Pluim toegekend aan het Team Fertiliteitzorg van Maasziekenhuis Pantein.