Korte wachttijden

Bij het Maasziekenhuis doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Voor de meeste behandelingen geldt een korte wachttijd.

C

Het Maasziekenhuis heeft over het algemeen korte toegangstijden zodat u snel bij ons terecht kunt. 

In het onderstaande overzicht vindt u de gemiddelde wachttijd per specialisme (gemeten volgens de landelijk vastgestelde normen) in dagen vermeld. Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn.

De cijfers geven een momentopname weer op de peildatum. Wachttijden van een polikliniek worden wekelijks geactualiseerd en de wachttijden voor een opname maandelijks. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen: (0485) 84 50 00 of (0485) 84 51 00. Of u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Wachttijden voor behandelingen door artsen van de Sint Maartenskliniek

Het Maasziekenhuis werkt op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatie samen met artsen van de Sint Maartenskliniek. De wachttijden voor deze behandelingen vindt u op de site van de Sint Maartenskliniek.