Maasziekenhuis Pantein Hal boven
 1. Home
 2. Behandeling & onderzoek
 3. Polikliniek voor stomazorg
Patiëntenfolder

Polikliniek voor stomazorg

Een stoma kan veel veranderen in het leven van een stomadrager en zijn directe omgeving. Op de stomapoli werken gespecialiseerde stomaverpleegkundigen. Zij geven informatie en begeleiding aan stomapatiënten en hun naaste familieleden.

Spreekuur

De stomaverpleegkundigen houden spreekuur op:

 • Maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 12.00 uur
 • Donderdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur

Het spreekuur is bestemd voor patiënten die een stoma hebben of krijgen en hun verzorgenden.

Als u in het Maasziekenhuis geopereerd wordt of al onder behandeling bent, dan heeft u geen verwijzing nodig voor de stomapoli. Als u langer dan een jaar niet meer in het Maasziekenhuis bent geweest voor stomazorg, dan heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Ook als u patiënt bent in een ander ziekenhuis, heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig voor stomazorg in het Maasziekenhuis.

U kunt bij het spreekuur terecht voor:

 • Advies over stomaverzorging;
 • Advies over het opvangmateriaal voor de ontlasting;
 • Advies bij lekkage en huidproblemen;
 • Bespreken van eventuele andere problemen met betrekking tot de stoma, zowel psychisch als lichamelijk;
 • Controle van de stoma en de omliggende huid.

Het is raadzaam om bij een bezoek aan de polikliniek voor stomazorg het materiaal dat u gebruikt voor de verzorging van uw stoma mee te nemen. U hoeft de stoma voor het polibezoek niet te verschonen. Dit maakt het voor de stomaverpleegkundige gemakkelijker om eventuele problemen met uw stoma te onderzoeken.

Telefonisch advies

Bent u niet in de gelegenheid om naar het spreekuur te komen? U kunt de stomaverpleegkundige dan ook telefonisch om advies vragen.

De stomaverpleegkundige is bereikbaar op:

 • Maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 12.00 uur
 • Donderdag en vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur

Het telefoonnummer is: 0485-84 61 46

Contact via BeterDichtbij app

De stomaverpleegkundigen zijn ook bereikbaar via de BeterDichtbij app. Via deze app kunt u op elk moment een vraag stellen aan de stomaverpleegkundige. Om toegang te krijgen tot deze app heeft u een uitnodiging van de stomaverpleegkundige nodig. Na eenmalige registratie, kunt u op een veilige manier appen met de stomaverpleegkundige.

Afspraak maken

Om een afspraak voor het stomaspreekuur te maken, te wijzigen of te verzetten, neemt u contact op met de polikliniek Chirurgie. De poli is elke werkdag tussen 8.30 en 16.30 bereikbaar op telefoonnummer 0485-84 53 35.

Bij problemen en dringende vragen in het weekend en op feestdagen kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp van Maasziekenhuis Pantein op telefoonnummer 0485-84 53 31.

Heeft u nog vragen?

Mocht u verder nog vragen hebben over de stoma, stel deze dan gerust aan uw arts, de wijkverpleegkundige of de stomaverpleegkundige. U kunt uw vragen ook mailen naar: stomapoli@pantein.nl

Goede stomazorg

De Nederlandse Stomavereniging is de belangenvereniging voor stomadragers. Samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, urologen en chirurgen hebben zij een lijst van minimale normen voor goede stomazorg opgesteld. In Maasziekenhuis Pantein werken alle stomaverpleegkundigen en andere betrokken zorgverleners volgens deze normen.

 

Juni 2022 – Versie 4
CHI075

 

Specialismen