Afdelingsinformatie

In verband met het coronavius hebben we maatregelen getroffen om de kans op een besmetting van klanten, bezoekers en/of medewerkers te verkleinen.

 

Meer informatieOp deze pagina vindt u algemene informatie. Voor specifieke informatie over uw afdeling klikt u op de link van uw afdeling in het linkermenu.

In een buitenlands ziekenhuis gelegen?

In Maasziekenhuis Pantein proberen wij het optreden van infecties bij patiënten zoveel mogelijk te voorkomen. Verbleef u minder dan twee maanden geleden in een buitenlands ziekenhuis, dan bestaat de kans dat u de ziekenhuisbacterie MRSA bij u draagt. Ook als u beroepsmatig in contact komt met varkens en/of vleeskalveren of woonachtig bent op een varkens en/of vleeskalverenbedrijf, kunt u drager zijn van de MRSA-bacterie.

Meestal merkt u hier niets van. Gezonde mensen worden van deze bacterie niet ziek, maar deze bacterie kan een bedreiging vormen voor andere patiënten. Vertel het daarom aan uw arts of verpleegkundige als een van de bovenstaande situaties van toepassing is. U wordt dan, indien mogelijk, nog ruim voor de opnamedatum, onderzocht op aanwezigheid van MRSA. Is de bacterie aanwezig, dan kunt u hiervoor behandeld worden.

Patiëntveiligheid

Direct na uw opname heeft u een polsbandje gekregen en is er een naamkaartje op de achterzijde van uw bed bevestigd. Hierop staan uw naam en geboortedatum. Het polsbandje maakt onder alle omstandigheden duidelijk wie u bent, zodat er geen vergissingen kunnen ontstaan. Gedurende uw opname mag u het polsbandje niet verwijderen. Dit mag pas na ontslag uit het ziekenhuis.

In het kader van de patiëntveiligheid worden regelmatig de patiëntengegevens gecheckt. Dit betekent dat er tijdens uw opname geregeld naar uw naam en geboortedatum wordt gevraagd, bijvoorbeeld tijdens het uitreiken van de medicijnen.

Zorggesprek

’s Ochtends spreekt de verpleegkundige met u het verloop van de dag door, zodat u op de hoogte bent van de onderzoeken, artsenvisite en dergelijke die deze dag gepland staan. Ook aandachtspunten uit het laatste artsenbezoek en het persoonlijke actieplan worden met u besproken in dit zorggesprek.

Artsenvisite

De meeste artsen bezoeken onze afdeling ’s ochtends. Er zijn dagen dat zij bij alle patiënten uitgebreid langs komen. Het is ook mogelijk dat de artsen de bijzonderheden navragen bij de verpleegkundigen en slechts een enkele patiënt bezoeken. Een of twee keer per week komen meerdere specialisten tegelijkertijd bij u aan bed. Dit noemen wij de ‘grote visite’. Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat u tijdens de visitetijden op uw kamer aanwezig bent, zodat de arts de mogelijkheid heeft u te zien.

Familiegesprekken

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis kan een familiegesprek gepland worden. Dit is een gesprek met specialist, patiënt en uw eerste contactpersoon. Ook een verpleegkundige van de afdeling kan hierbij aanwezig zijn. Mocht u behoefte hebben aan een familiegesprek, dan kunt u dit kenbaar maken aan de verpleegkundige.

Logeermogelijkheden

Wanneer u ernstig ziek bent, is het voor uw familieleden mogelijk om in het ziekenhuis te overnachten. Uw familie kan dit overleggen met een verpleegkundige.

In het ziekenhuis? Stel 3 goede vragen

Post

Laat familie, vrienden, kennissen en collega's hun post aan u op de juiste manier adresseren, dan bereikt deze u het snelst:

Voorletters, achternaam
Verpleegafdeling: kamernummer:

Maasziekenhuis Pantein
Postbus 55
5830 AB  Boxmeer