Visie nieuwbouw

Normaal gesproken bent u het liefste thuis. Of lekker op vakantie, in een gerieflijk hotel. In het Maasziekenhuis proberen we die omstandigheden zoveel mogelijk te benaderen. We ontvangen u vriendelijk en gastvrij en laten u zoveel mogelijk zelf kiezen. En het gebouw biedt volop daglicht, ruimte en comfortabele voorzieningen.

 

Balies, spreekkamers en wachtruimten liggen vooraan in het gebouw. In principe hoeft u binnen nooit lange afstanden af te leggen. De aan- en afvoer van goederen, afval en medicijnen is gescheiden van de routes die patiënten en bezoekers afleggen. Dat schept rust en ruimte. Voor het vervoer van patiënten in bed zijn aparte liften gereserveerd.

Comfortabel wachten

Uw afspraken voor onderzoeken en behandelingen worden zoveel mogelijk gekoppeld om de wachttijd te beperken. De wachtruimtes zijn licht, ruim en comfortabel. Ook zijn er plekken waar u ongestoord kunt lezen, werken of rusten. In het restaurant kunt u eten; in de tuin een wandeling maken.

Privacy

Het nieuwe ziekenhuis heeft vrijwel uitsluitend eenpersoonskamers met eigen sanitair. De kamers zijn voorzien van faciliteiten, zodat uw partner of iemand anders overdag en ’s nachts bij u kan verblijven. Voor hen gelden geen vaste bezoektijden; ze zijn altijd welkom.

Wilt u een praatje maken, een krantje lezen of even buiten uw kamer een kop koffie drinken, dan kan dat in de brede uitloop van de gangen op de verpleegafdelingen. Die hebben een huiskamer-/loungefunctie.

Informatie en contact

Zeker als u wat langer in het ziekenhuis moet verblijven, is goede informatie belangrijk. Medische informatie (uw patiëntendossier), maar ook nieuws uit de buitenwereld, nieuws van familie en vrienden. Via informatiezuilen en internetplekken kunt u die informatie opvragen en contacten onderhouden. Alle bedden zijn uitgerust met TV- en internetvoorzieningen.

Samen eten

Lekker en gezond eten is goed voor het lichaam en bevordert het herstel. Een maaltijd biedt ook de mogelijkheid voor gezelligheid en contact. Op alle verpleegafdelingen zijn daarom loungerestaurants waar u, eventueel met uw familie, kunt eten.