Wondpoli

Wonden zijn er in alle soorten en maten. Bij kleinere wondjes volstaat soms een behandeling met een gaasje of een pleister. Is de wond groter en complexer? Dan staan de wondverpleegkundigen van Maasziekenhuis Pantein graag voor u klaar.


De wond in beeld

Complexe wonden zijn bijvoorbeeld doorligwonden, brandwonden, wonden die ontstaan na een ongeluk en wonden aan de voeten als complicatie bij diabetes (ook wel suikerziekte genoemd). Om patiënten met dergelijke wonden goed te kunnen helpen, wil de wondverpleegkundige alles weten van de wond. Hoe is de wond ontstaan? Is er misschien sprake van een andere aandoening die invloed heeft op de genezing van de wond? Als een patiënt voor de eerste keer komt, gaat de wondverpleegkundige met u in gesprek om een goed beeld te krijgen van de situatie.  

 

Soms is extra onderzoek nodig voordat het definitieve behandelplan kan worden gemaakt. Dit gebeurt in overleg met de chirurgen. Vervolgens maakt de wondverpleegkundige de wond schoon en verbindt de wond, zodat deze goed kan genezen.

 

Kennis en ervaring

Voor het behandelen van complexe wonden is specifieke kennis en ervaring nodig. Hiervoor hebben de wondverpleegkundigen een speciale wondopleiding gevolgd.

 

Zorg en ondersteuning thuis

Binnen Pantein zijn ook de wondverpleegkundigen in de zorgcentra en de wijkteams betrokken om de juiste zorg en ondersteuning te bieden. Als u thuis nog zorg nodig heeft, zorgt de wondverpleegkundige voor een goede overdracht zodat de collega’s de zorg kunnen overnemen.

Specialismen