Reumatologie

Hebt u reuma of een reumatische aandoening? Dan wordt u in het Maasziekenhuis behandeld door specialisten van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. De Sint Maartenskliniek heeft in het ziekenhuis in Boxmeer een polikliniek Reumatologie. Aanvullende onderzoeken, zoals bloed prikken of röntgenfoto's maken, vinden ook in het Maasziekenhuis plaats. 


Als u voor een dagbehandeling, operatie en/of (spoed)opname in aanmerking komt, wordt u doorverwezen naar het reumacentrum in Nijmegen. De reumatologen in Boxmeer werken ook in Nijmegen en de geleverde zorg is op beide locaties van dezelfde kwaliteit.

Dagelijks leven

Patiënten met een reumatische aandoening hebben niet alleen te maken met hun ziekte maar ook met veranderingen in het dagelijks leven. De Sint Maartenskliniek biedt daarom hoogwaardige zorg die niet alleen bestaat uit het bestrijden van de reumatische ziekte maar ook uit het leren omgaan met de gevolgen voor uw woon-, leef- en werksituatie.

Teamwerk

De zorg is afgestemd op uw persoonlijke situatie en op de fase van de ziekte. Een team van deskundigen neemt samen de behandeling op zich. Dit team kan onder andere bestaan uit een reumatoloog, gespecialiseerde verpleegkundigen, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in reumachirurgie.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Reumatologie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw specialist u doorverwezen heeft. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 024-365 9409.

 

U vindt de polikliniek Reumatologie op de derde etage van Pantein Plaza, het gebouw tegenover Maasziekenhuis Pantein. 

Specialismen