Kinderdiabetesspreekuur

Diabetes komt steeds vaker voor, ook bij kinderen. Het Maasziekenhuis Pantein heeft een speciale multidisciplinaire polikliniek voor kinderen met diabetes.


Doel

De dienstverlening is er op gericht kinderen te leren omgaan met de aandoening, zodat zij een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Diabetes kan een 'vanzelfsprekend' onderdeel van het leven van het kind worden.

Werkwijze

Kinderen met diabetes bezoeken vier keer per jaar het kinderdiabetesspreekuur. Ze zien daarbij steeds de kinderarts en de kinderdiabetesverpleegkundige. Twee keer per jaar neemt ook de diëtist deel aan de polikliniek. Op indicatie worden de kinderen verwezen naar de jeugd- en gezondheidspsycholoog.

Middelbare scholieren met diabetes bezoeken twee keer per jaar een groepsspreekuur in plaats van het individuele spreekuur. Tijdens deze groepsspreekuren worden thema's als sport, voeding, volwassen worden, uitgaan, alcohol en seks besproken.

Tijdens de polikliniekbezoeken vindt laboratoriumonderzoek plaats. Ook worden lengte, gewicht en bloeddruk van uw kind gemeten. Soms vindt oogheelkundig onderzoek plaats. 

Afspraak maken

De huisarts kan uw kind verwijzen naar het kinderdiabetesspreekuur. Daarna kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek Kindergeneeskunde om een afspraak te maken. Het telefoonnummer is 0485–84 55 05. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 55 05. U kunt ook online een afspraak maken.

 

Het kinderdiabetesspreekuur vindt plaats op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 106. U kunt zich melden bij de balie van de poli Kindergeneeskunde.

Specialismen

Poliklinieken