Hartfalenpoli

Is bij u hartfalen vastgesteld, dan kan het Maasziekenhuis u helpen met een speciaal team van specialisten. Voor onderzoek en behandeling kunt u dan terecht op de Hartfalenpoli.


Hartfalen is een chronische aandoening die grote invloed heeft op uw leven en dat van uw familie. U krijgt regelmatig te maken met behandelingen, met specifieke leefregels en een nieuwe leefindeling. U kunt last hebben van kortademigheid, misschien mag u niet meer alles eten en drinken en krijgt u permanent medicijnen voorgeschreven. De Hartfalenpoli helpt u hierbij het evenwicht te bewaren.

Eerste bezoek

Het eerste bezoek aan de Hartfalenpoli duurt ongeveer één uur en verloopt als volgt:

  • een intakegesprek met de hartfalenverpleegkundige;
  • uitleg en informatie over hartfalen, leefregels en dieet;
  • een controle van uw gewicht, bloeddruk en pols.

Verpleegkundige

De hartfalenverpleegkundige is het eerste aanspreekpunt voor uw vragen. Als u problemen heeft, overlegt de hartfalenverpleegkundige met de cardioloog. Tussentijds blijft u onder controle bij de cardioloog.

Folder

Meer informatie over de Hartfalenpoli leest u in de folder.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de poli Cardiologie. Let u erop dat u alleen een afspraak kunt maken als uw cardioloog u heeft doorverwezen. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 0485-84 53 40. U kunt ook online een afspraak maken

 

U vindt de Hartfalenpoli op de eerste etage van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 111. U kunt zich melden bij de balie van de Functieafdeling.

 

Bent u opgenomen op de verpleegafdeling? Dan maakt de verpleegkundige van de afdeling een afspraak voor u.

Specialismen