ACNES-poli

ACNES-poli voor onverklaarbare buikpijn

Het Maasziekenhuis heeft als tweede ziekenhuis in Nederland een polikliniek voor mensen met hevige, onverklaarbare buikpijn. Deze vorm van buikpijn ontstaat vaak door beknelde uiteinden van gevoelszenuwen in de buikwand. Dit heet ACNES (Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome).


foto van een buik

Opening van de poli in het Maasziekenhuis volgt op het wetenschappelijk onderzoek dat is verricht door o.a. chirurg Oliver Boelens van het Maasziekenhuis.

 

Veel mensen met onverklaarbare, hevige buikpijnen kunnen hier vaak met injecties of een simpele operatieve ingreep vanaf worden geholpen. Zij kunnen daarvoor terecht bij de volgende chirurgen van de ACNES-poli: O. Boelens, J. Duijff, en J. Berlage.

Spreekuur

Patiënten met ACNES kunnen in Nederland bij twee ziekenhuizen aan deze aandoening geholpen worden: Maasziekenhuis Pantein en het Máxima Medisch Centrum. De huisarts bepaalt samen met de patiënt of deze in aanmerking komt voor verwijzing naar het spreekuur op dinsdagochtend of donderdagmiddag van de nieuwe ACNES-poli.

Oorzaak

De oorzaak van de chronische, hevige buikpijn komt voort uit beknelde uiteinden van gevoelszenuwen in de buikwand. Deze worden bij een operatie losgemaakt. Twee op de drie patiënten met ACNES hebben blijvend baat bij deze ingreep.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, te verzetten of te annuleren neemt u contact op met de polikliniek Chirurgie. Het telefoonnummer is 0485-84 53 35. De poli is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 telefonisch bereikbaar. U kunt ook via deze website een afspraak maken.

 

U vindt de ACNES-poli op de begane grond van Maasziekenhuis Pantein. Volg route 005. U kunt zich melden bij de balie van de poli Chirurgie.

Specialismen