Patiëntenzorg

NIAZ

Vanzelfsprekend bent u geïnteresseerd in de kwaliteit van de zorgverlening van het Maasziekenhuis. Die kwaliteit wordt periodiek getoetst door het NIAZ, het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Het Maasziekenhuis is tot 2022 geaccrediteerd door het NIAZ.

De NIAZ-accreditatie brengt met zich mee dat het Maasziekenhuis allerlei relevante gegevens registreert, steeds kritisch naar het eigen werk kijkt, daarvan leert en de eigen werkzaamheden voortdurend probeert te verbeteren.

 

ZorgkaartNederland.nl

‘ZorgkaartNederland’ is een onafhankelijke waarderingssite van patiëntenfederatie. Op ZorgkaartNederland kunnen patiënten en consumenten hun dokter, tandarts of specialist een waardering geven. Voor de waarderingen van het Maasziekenhuis en zijn medewerkers klik hier>

 

Kiesbeter.nl

Wat is goede zorg en waar kunt u die krijgen? KiesBeter.nl  is de wegwijzer van de overheid naar goede kwaliteit van zorg in Nederland. Het Maasziekenhuis vindt u hier binnen Kiesbeter.

 

Prestatie-indicatoren

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de Vereniging Academische Ziekenhuizen (VAZ) en de Federatie Medisch Specialisten hebben prestatie-indicatoren ontwikkeld. Dit zijn meetbare onderdelen van de zorg, die een beeld geven van de kwaliteit van een ziekenhuis. U vindt de scores van het Maasziekenhuis op www.ziekenhuischeck.nl.