2. Nieuws

03-01-2023
Maasziekenhuis en voortuin

Informatie 22 december

Misschien wilt u weten of uw zorgverzekeraar een contract heeft met ons ziekenhuis. In het overzicht hieronder ziet u wat de stand van zaken is per zorgverzekeraar. We streven naar een overeenkomst met alle verzekeraars begin 2023. Indien er nog rode bollen staan bij de betreffende verzekeraar, betekent dit dat we op dit moment nog in gesprek zijn en er nog geen afspraak is gemaakt voor 2023.

Vergoeding van zorgkosten

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met Maasziekenhuis Pantein, dan krijgt u uw zorgkosten in ons ziekenhuis vergoed. Behandelingen uit de basiszorgverzekering worden in principe helemaal vergoed behalve uw eigen risico. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met ons ziekenhuis, dan bestaat er een kans dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. In dat geval krijgt u een rekening thuis gestuurd en kunt u deze indienen bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar zal dan mogelijk slechts een gedeelte van de kosten vergoeden.

Sluit uw polis nog aan?

Kijk altijd goed of uw polis nog aansluit bij uw behoefte. U kunt uw huidige polis tot en met 31 december 2022 opzeggen. U kunt tot en met 31 januari 2023 nog overstappen naar een andere polis bij uw huidige of een andere zorgverzekeraar.

Contact met uw verzekeraar

Bent u verzekerd bij een verzekeraar waarmee Maasziekenhuis Pantein nog in onderhandeling is over 2023 en wilt u weten wat dit voor de vergoeding van uw behandeling betekent? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Overzicht zorgverzekeraar 2023

Afronding gesprekken verzekeraars

Wij hopen begin 2023 de gesprekken met verzekeraars af te ronden. Uitgangspunt is het voortzetten van goede zorg voor de inwoners met kostendekkende tarieven. Op dit moment zien we dit nog onvoldoende terug in de tariefvoorstellen die we ontvangen van verzekeraars. De uitdagingen in de zorg zijn op dit moment extra groot door forse kostenstijgingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de inflatie en de hoge energiekosten. Om die reden is er de komende periode nog extra overleg nodig.