2. Nieuws

Meer geboortes in Maasziekenhuis

06-01-2017
Pasgeboren Baby Pure Life Geboortefotografie

In Maasziekenhuis Pantein zijn afgelopen jaar 1195 baby’s geboren; inclusief de poliklinische bevallingen. Vorig jaar waren dat er 1083. Gemiddeld worden er drie kinderen per dag geboren. Bij de verdeling naar geslacht wonnen de jongens het net van de meisjes, respectievelijk 466 en 434 (klinische geboortes).

Laatste en eerste

Bij de jaarwisseling in het Maasziekenhuis werd het jaar 2016 uitgeluid met de geboorte op zaterdag 31 december van Raniyah el Baktit. Zij is de eerste baby voor Sandra Kuenen en Abdelhak el Baktit uit Cuijk. Het nieuwe geboortejaar werd op 1 januari ingeluid door de Limburger Finn van Dijk uit Bergen. Ook voor zijn ouders Miranda Schwertz en Jelmer van Dijk is dit het eerste kindje.

Populaire namen

Populaire jongensnamen in 2016 waren Daan (9 keer), direct gevolgd door Finn (7) en Lucas (6). Roos en Tess (beide 8 keer) zijn voor de meisjes de meest populaire namen. Op de derde plaats komt Sofie/Sophie (7).