2. Nieuws

Led-panelen fleuren CT- en MRI-ruimte op

14-07-2015
Led Panelen CT- en MRI-ruimte op

Patiënten voelen zich in de CT- en MRI-ruimte op afdeling radiologie voortaan meer op hun gemak en ervaren een minder klinische sfeer. Door een donatie van de Vrienden van het Maasziekenhuis zijn de plafonds van beide ruimten voorzien van grote led-panelen, waarop prachtige, kleurrijke foto’s te zien zijn.

Prettiger ruimte

En dan voel je jezelf toch een stuk prettiger tijdens onderzoeken die toch al gauw minimaal tien of dertig minuten duren. Buiten het voordeel voor onze patiënten is er nog een bijkomend voordeel voor onze medewerkers. Zij hoeven niet meer continu in een donkere kamer te werken. Dit nep-daglicht is ook voor hen prettiger.

Wens vervuld

Het personeel van afdeling radiologie is heel blij met deze langgewenste aanwinst. “Wij hadden dit gezien bij andere ziekenhuizen en daar zeer positieve geluiden over gehoord. Dat wilden wij dus ook, maar dan duurt het toch even voordat het allemaal is geregeld. Ook technisch gezien. Je kunt die panelen niet zo maar even ophangen en ergens aansluiten natuurlijk", vertelt een van de medewerkers.

Fotobehang

De Vrienden van het Maasziekenhuis sponsoren ook nog een wandbreed fotobehang in twee buckykamers. Dit zijn de kamers waar de röntgenfoto’s gemaakt worden. Mensen hebben in deze steriel aanvoelende ruimten veel minder een ziekenhuisgevoel.