1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste patiënten kinderorthopedie in september naar Sint MaartensKinderkliniek
Nieuws

Eerste patiënten kinderorthopedie in september naar Sint MaartensKinderkliniek

07-08-2015
Maasziekenhuis Pantein Hal met trap

De Sint Maartenskliniek, Maasziekenhuis Pantein en het Radboudumc slaan de handen ineen op het gebied van kinderorthopedie. Kinderen met aandoeningen op het gebied van houding en beweging (skelet-, gewrichts- en spieraandoeningen), kunnen vanaf september terecht in de nieuwe Sint MaartensKinderkliniek in Boxmeer, in Maasziekenhuis Pantein. Met deze samenwerking en concentratie van bijzondere zorg voor kinderen, willen de drie ziekenhuizen de kwaliteit van kinderorthopedie in Nederland verder verhogen.

De Sint MaartensKinderkliniek is een gespecialiseerde afdeling van de Sint Maartenskliniek binnen Maasziekenhuis Pantein, waar kinderen uit heel Nederland met klachten op het gebied van houding en beweging gezien en behandeld worden. Naast de orthopedische behandelingen, met bijzondere aandacht voor scoliose (zijwaartse verdraaiing van de wervelkolom), zullen er later dit jaar ook poliklinische behandelingen worden aangeboden op het gebied van revalidatie en reumatologie voor kinderen en jongeren. In de kliniek werken artsen, verpleegkundigen, operatiekamerpersoneel en gipsverbandmeesters van de Sint Maartenskliniek samen met collega’s van Maasziekenhuis Pantein en, bij bijzondere zorgvragen en complexe problemen, ook de specialisten van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Voordelen voor de patiënt

De samenwerking tussen deze ziekenhuizen levert belangrijke voordelen op voor de patiënt. De Sint Maartenskliniek heeft zeer bekwame specialisten op het gebied van orthopedie, revalidatie en reumatologie. Maasziekenhuis Pantein beschikt over een uitstekende en moderne afdeling kindergeneeskunde met 24-uurs volledig kindgerichte zorg en prima behandelfaciliteiten, zoals operatiekamers. Daartoe is op 7 augustus als eerste stap een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Sint Maartenskliniek en Maasziekenhuis Pantein. Bij bijzondere zorgvragen en complexe problemen worden jonge patiënten ook gezien door specialisten van het Radboudumc. Indien nodig kan de orthopeed van de Sint Maartenskliniek, samen met de kinderorthopeed van het Radboudumc, de patiënt opereren in het Amalia kinderziekenhuis.

Samenwerking gespecialiseerde kinderzorg

De Sint Maartenskliniek heeft één van de grootste orthopediepraktijken van Nederland. Met het oprichten van de Sint MaartensKinderkliniek wil het ziekenhuis haar gespecialiseerde zorg voor kinderen nog verder verbeteren en uitbreiden, in de patiënt- en kindvriendelijke omgeving van het Maasziekenhuis. Door ook samen te werken met het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is complete orthopedische, reumatologische en revalidatiezorg voor alle kinderen mogelijk. De bestaande samenwerking tussen deze drie ziekenhuizen, op verschillende gebieden, wordt hiermee verder versterkt. Met het aanbod van gespecialiseerde zorg en moderne faciliteiten van deze partijen zijn alle jonge patiënten voortaan verzekerd van de beste zorg op het gebied van houding en beweging.

Gerelateerde nieuws items