Couveusekamer

De couveusekamer is een kamer met drie couveuses. De kinderen die opgenomen worden op de couveusekamer hebben intensievere zorg en observatie nodig. Deze zorg kan niet gegeven worden op de couveusesuite.

De verzorging van uw kindje

Vanwege de intensievere zorg is het niet mogelijk om bij uw kindje op de couveusekamer te blijven slapen. Als ouders bent u wel altijd welkom om te helpen bij de verzorging van uw kindje, het voeden en natuurlijk om met uw kindje te knuffelen.

Rooming-in

Als u dat wenst, kunt u gebruik maken van rooming-in. U verblijft dan als gast op dezelfde afdeling als uw kindje, maar u beschikt over een eigen kamer. U kunt gebruik maken van dezelfde voorzieningen als een kraamvrouw, maar voor bijvoorbeeld de roomservice wordt een vergoeding in rekening gebracht. Voor meer informatie over het concept Rooming-in, klikt u hier.

Bezoek

Voor de couveusekamer zijn er geen vaste bezoektijden. Wel verzoeken wij u om met niet meer dan twee personen tegelijk uw kindje te bezoeken.

Overige bezoekers, anders dan broertjes en zusjes, mogen langskomen na overleg met de ouders en de verpleging. Deze bezoekers komen dan altijd samen met één van de ouders. Zo kan de verpleging overzicht houden wie er bij welk kind op bezoek is.