Maasziekenhuis Pantein Hal boven
  1. Home
  2. Behandeling & onderzoek
  3. Parkinsonhorloge, instructies
Patiëntenfolder

Parkinsonhorloge, instructies

Met uw arts heeft u gesproken over een onderzoek naar het effect van uw medicijnen op uw bewegingspatroon. Voor dit onderzoek draagt u een week lang een speciaal horloge. In deze folder leest u hoe u dit horloge gebruikt.

Parkinsonhorloge

Het parkinsonhorloge is een speciaal horloge dat uw bewegingen meet. Uw arts kan met deze gegevens zien wat het effect is van uw medicijnen op uw bewegingspatroon. Met de resultaten van het onderzoeken kan uw arts uw behandeling beter op uw persoonlijke situatie aanpassen.

Het onderzoek

U gebruikt het horloge een week thuis. U draagt het horloge 24 uur per dag, dus zowel overdag als ‘s nachts. Dit doet u 7 dagen, in deze week mag u gewoon uw dagelijkse bezigheden doen.

Het horloge kan niet goed tegen water, hier moet u thuis rekening mee houden:

  • Bij het in bad gaan of zwemmen moet u het horloge af doen. Let u er op dat u het horloge na het baden of zwemen weer snel omdoet.
  • Tijdens het douchen mag u het horloge wel omhouden. Ook spetters water van handen wassen of afwassen is geen probleem voor het horloge.

Bruikleen

U krijgt het horloge in bruikleen. We verwachten van u dat u hier voorzichtig mee omgaat. U bent tijdens de bruikleenperiode aansprakelijk voor diefstal, verlies en/of schade aan het apparaat.
Voor het onderzoek vragen wij u een bruikleenovereenkomst tekenen. Het onderzoek mag alleen uitgevoerd worden, als u de bruikleenovereenkomst tekent.

Het horloge inleveren

Na 7 dagen levert u het horloge weer in. Dit kan op 2 manieren:

  • U geeft het horloge af in het ziekenhuis bij de poli neurologie, route 114.
  • U stuurt het horloge op in de antwoordenvelop naar: Maasziekenhuis Pantein, Functieafdeling KNF route 111, Dokter Kopstraat 1, 5835 DV Beugen.

Uitslag

Na het onderzoek heeft u een afspraak met de neuroloog / verpleegkundig specialist AGZ parkinson / de parkinsonverpleegkundige. Zij bespreken de uitslag van de meting met u en wat de volgende stappen in de behandeling zijn.

Vragen?

De parkinsonverpleegkundige of verpleegkundig specialist AGZ parkinson zal vooraf alles uitgebreid met u doornemen. Heeft u tijdens het dragen van het horloge toch nog vragen, dan kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur contact opnemen met de poli Neurologie, telefoonnummer 0485-84 53 90.

 

Specialismen