Ontwerp interieur

U vindt moeiteloos de weg in het ziekenhuis. De meest bezochte afdelingen liggen vóór in het gebouw. U hoeft geen lange afstanden af te leggen, ook niet als u met meer dan één specialist een afspraak hebt.

 

Balies, spreekkamers en wachtruimten zijn gescheiden van ruimtes waar u als patiënt niet hoeft te zijn, zoals werkkamers, secretariaten en vergaderfaciliteiten. Er is een aparte lift voor het vervoer van patiënten in bed.

Gescheiden routes

De aan- en afvoer van goederen, afval en medicijnen is gescheiden van de route voor patiënten en bezoekers. Spreekuur- en verpleegkamers zijn zoveel mogelijk standaard, zodat ze voor meerdere doelen geschikt zijn.

Wachtruimtes

De wachtruimtes zijn licht, ruim en comfortabel. Ook zijn er plekken waar u ongestoord kunt lezen, werken of rusten. In het restaurant kunt u eten; in de tuin een wandeling maken.

Privacy

Het Maasziekenhuis heeft vrijwel uitsluitend eenpersoonskamers met eigen sanitair. De kamers zijn voorzien van faciliteiten, zodat uw partner of iemand anders overdag en ’s nachts bij u kan verblijven. Voor hen gelden geen vaste bezoektijden; ze zijn altijd welkom.

Huiskamers

Wilt u een praatje maken, een krantje lezen of even buiten uw kamer een kop koffie drinken, dan kan dat in de brede uitloop van de gangen op de verpleegafdelingen. Die krijgen een huiskamer-/loungefunctie.