Ontwerp exterieur

Het ontwerp van het Maasziekenhuis wordt gekarakteriseerd door drie buitenruimten: het plein, het atrium en de tuin.

 

Het plein, dat door gebogen bouwdelen is gevormd, is voornamelijk steenachtig van karakter. Op het plein staan bomen en er liggen water- en beplantingsvakken in het plein.

Bussen en taxi's stoppen bij de hoofdingang op het plein. Voetgangers kunnen via het plein de parkeergarage betreden. De patiƫnten- en huiskamers liggen aan de voor- en achterkant van het gebouw en hebben uitzicht op het levendige plein of de rustgevende tuin.

Atrium

Het atrium is een overdekt openbaar gebied, van waaruit u eenvoudig de weg binnen het gebouw kunt vinden. Ook vindt u hier de Thuiszorgwinkel, Apotheek Maasheggen, de bloemen- en cadeauwinkel en een restaurant.

Tuin

De tuin is hoofdzakelijk groen van karakter en heeft een veel zachtere uitstraling dan het plein. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen in het park tot rust komen en een wandeling maken.