Workshop ‘kleur & stijl’ voor oncologiepatiënten

Publicatiedatum: 23 augustus

Oncologiepatiënten van de RUCO-dagbehandeling van Maasziekenhuis Pantein kunnen binnenkort gratis deelnemen aan een workshop ‘kleur & stijl’ door een deskundig kleurstylist.

Doel van de workshops is deze mensen een goed gevoel te geven en ondersteuning bij hun uiterlijke verzorging om weer meer zichzelf te zijn, met meer zelfvertrouwen.

De workshops in 2013 vinden plaats op de maandagen 9 september en 25 november. De deelname is kosteloos voor patiënten die bij het Maasziekenhuis in een behandeltraject bij de afdeling Ruco-dagbehandeling zitten. Voor elke workshop kunnen zich vijf tot tien mensen aanmelden bij de verpleegkundigen van het team Ruco-dagbehandeling.

Deze kleur & stijl workshops zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Roparun. Op andere momenten in het jaar vinden vergelijkbare workshops plaats van de stichting ‘Look Good, Feel Better’, die mede mogelijk worden gemaakt door de stichting ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’.

Inhoud workshops
Tijdens de workshop wordt op diverse manieren aan de slag gegaan met kleur en met diverse gekleurde stoffen. Wat vindt iemand mooi, wat past bij iemand en wat staat iemand mooi?

Naast kleur komt ook stijl aan bod met bijvoorbeeld diverse tips over kleding. Welke modellen, materialen en dessins passen bij een persoon? Welke kleding kan iemands persoonlijke uitstraling versterken en nèt even wat meer zelfvertrouwen geven; zeker in een onzekere en intense periode.