Vacatures Cliëntenraad Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 20 februari 2019

Door het aflopen van de zittingstermijn van twee van zijn leden is de Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein op zoek naar twee nieuwe enthousiaste leden.


Doel

De Cliëntenraad is er voor de algemene belangen van de huidige cliënten met hun familie, maar ook voor alle potentiële klanten in het verzorgingsgebied, voor hun familie en voor de bezoekers van het Maasziekenhuis. De Cliëntenraad behartigt als ‘pro-actief meedenker’ deze belangen en adviseert over een breed scala aan onderwerpen die de kwaliteitsbeleving van patiënten beïnvloeden zoals:
• de kwaliteit van de zorg
• voeding
• hygiëne
• patiëntveiligheid
• patiënten participatie

 

Werkzaamheden
De Cliëntenraad is een serieuze gesprekspartner voor de Raad van Bestuur en andere zorgmedewerkers binnen het ziekenhuis. De raad vergadert twaalf keer per jaar (op maandagen
van 15.30 tot 17.30 uur) en zes keer per jaar is er overleg met de Raad van Bestuur.

Verder is er regelmatig overleg met de cliëntenraden van Thuiszorg Pantein en Zorgcentra Pantein. Ook participeren leden van de CR in diverse commissies en of werkgroepen.

 

Samenstelling
De Cliëntenraad bestaat uit zeven personen. Elk lid met zijn/haar kwaliteit of specialisme. Voor de nieuwe leden zijn affiniteit met financiën of medische achtergrond een pré. Voorzitter Jo Jansen: “De Cliëntenraad is een hele actieve club vrijwilligers. Het werk in de Cliëntenraad is boeiend, uitdagend en draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige en goed aansluitende patiëntenzorg.”

 

Informatie / solliciteren
Voor nadere informatie kunt u kijken op de website van het Maasziekenhuis.
Belangstellenden kunnen ook informatie inwinnen bij Jo Jansen, voorzitter Cliëntenraad, telefoon 0485-573179. Uw sollicitatie kunt u mailen naar de secretaresse van de Cliëntenraad, mevrouw A. Hubers: a.hubers@pantein.nl