Sponsorloop Elzendaalcollege voor oncologieafdeling: €801,-

Publicatiedatum: 14 juni 2019

'Wauw, wat een bedrag!' Blij verrast is verpleegkundige Det Mooren met de cheque van €801,- voor de oncologieafdeling van het Maasziekenhuis. Dit mooie bedrag hebben de brugklassers van klas 1HAD van het Elzendaalcollege Boxmeer met een sponsorloop ingezameld.

Op bezoek in het ziekenhuis

Voordat de sponsorloop plaatsvond, hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan de oncologieafdeling. Verpleegkundigen lieten zien hoe een infuus voor chemotherapie wordt ingebracht. Ook mochten enkele leerlingen ervaren hoe hoofdhuidkoeling voelt. Hoofdhuidkoeling kan bij bepaalde chemotherapiebehandelingen helpen om haaruitval te voorkomen of te verminderen. De meeste indruk maakte het gesprek met de patiënt. Leerlingen konden al hun vragen stellen en hoorden zo uit eerste hand hoe het is om kanker te hebben en de behandelingen te ondergaan.

Verwendag

De opbrengst van de sponsorloop gaan we gebruiken voor het organiseren van de jaarlijkse verwendag voor onze patiënten. Tijdens deze dag leggen we patiënten die op de oncologieafdeling van het Maasziekenhuis behandeld worden voor kanker lekker in de watten, zodat ze even niet bezig hoeven te zijn met ziek zijn. Dit wordt enorm gewaardeerd door de patiënten en we hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen. Met deze bijdrage gaan we er volgend jaar weer een mooie dag van maken.

Super bedankt brugklas 1HAD, voor jullie fantastische inzet en opbrengst!