Speciale babybedjes Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 16 september 2018

“Oh, wat leuk, die hebben wij zelf ook aangeschaft voor thuis!” De jonge ouders Isabelle Schreven en Tunne van den Berg uit het Noord-Limburgse Ottersum waren blij verrast. Hun zoontje Juliën mocht op vrijdag 14 september als eerste baby de cosleeper Mobycrib van het Maasziekenhuis in gebruik nemen.

Voor Isabelle is dit extra fijn omdat Juliën werd geboren na een keizersnede. “Tillen mag en kan de eerste dagen niet.” Vanuit het babybedje loopt het matras door en over in het bed van Isabelle: “Als Juliën zich dan meldt, kan ik hem heel makkelijk naar mij toeschuiven. Je bent dan lekker dichtbij elkaar. Heel fijn en hartstikke praktisch, ook voor het geven van borstvoeding.”
Het komt bovendien de binding tussen moeder en kind ten goede. En dat zijn precies de redenen waarom het Maasziekenhuis sinds kort over twee van dergelijke bedden beschikt. Vooral voor moeders met een bevalling via een keizersnede.
Leuke bijkomstigheid vindt Isabelle dat haar eerste zoontje Brian in het oude Maasziekenhuis is geboren en haar tweede nu in het huidige Maasziekenhuis. “Nu heb ik dus twee Maasziekenhuis-zoontjes.”