1. Home
  2. Nieuws
  3. Sneltraject voor patiënten met bekkenbodemklachten
Nieuws

Sneltraject voor patiënten met bekkenbodemklachten

18-02-2019
Arts kijkt met patiënt op scherm

Het zal je maar gebeuren, ongewild urineverlies of problemen met de ontlasting precies op een moment dat het niet uitkomt. En ook een verzakking van de blaas, baarmoeder en/of endeldarm kan heel vervelend zijn. Het zijn klachten die men niet graag met de omgeving deelt.

Veel mensen blijven onnodig lang met hun klachten lopen en stellen een bezoek aan de huisarts uit, soms ook uit angst voor een operatie. Maar er zijn meer mogelijkheden voor behandeling. Een operatie is vaak niet nodig. Klachten van een ernstige verzakking zijn bijvoorbeeld met het plaatsen van een ring goed te verhelpen.

 

Met een verwijsbrief van de huisarts kunnen mensen snel terecht op de bekkenbodempoli van Maasziekenhuis Pantein. Voorafgaand aan het bezoek aan de poli is er een gesprek met de continentieverpleegkundige. In een half uur tijd onderzoekt een team van behandelaars de klacht en wordt samen met de patiënt het behandelplan opgesteld. De behandeling kan meestal direct worden gestart.

 

Het behandelteam bestaat uit een gynaecoloog, uroloog en een bekkenbodemtherapeut. In sommige gevallen sluit de chirurg aan. Hun boodschap luidt: “Heeft u klachten, laat u adviseren. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt!”

Gerelateerde nieuws items

Pasgeboren Baby Pure Life Geboortefotografie
In Maasziekenhuis Pantein zijn afgelopen jaar 1195 baby’s geboren; inclusief de poliklinische bevallingen. Vor
Lees verder