2. Nieuws

Sneller aan de beurt bij Maasziekenhuis Pantein

26-07-2021
Achterzijde Maasziekenhuis Pantein

Maasziekenhuis Pantein is koploper als het gaat om inhaalzorg. Dat betekent dat patiënten sneller aan de beurt zijn als ze wachten op een behandeling. De zorgverzekeraars VGZ en CZ keurden het plan goed dat het ziekenhuis heeft ingediend.

Marcel de Lange, directeur Maasziekenhuis: “Iedereen die zorg nodig heeft, wil snel gezien worden. Wij steken daarom veel tijd en energie in korte toegangstijden. Dat lukte ons voor de uitbraak van corona al erg goed, maar ook in de coronatijd slaagden we daar behoorlijk goed in. Dagelijks bekeken we welke zorg er door kon gaan. Zorg die op afstand kon plaatsvinden met digitale ondersteuning (beeldcontact of telefoon), vond op afstand plaats. Hierdoor is de uitgestelde zorg bij ons beperkt gebleven. Ook is de beschikbaarheid van personeel in het Maasziekenhuis steeds goed gebleven doordat er weinig uitval van personeel was.

Dat we nu koploper zijn is mooi want hierdoor kunnen we de meeste mensen die nog op een behandeling wachten snel zien. Hoe eerder de achterstanden in Nederland weg zijn, hoe beter dat is voor iedereen. We zijn blij dat de verzekeraars ons de ruimte geven om snel te starten en te handelen.”