Roze lintje voor borstkankerzorg

Publicatiedatum: 5 juli 2018

Borstkankervereniging Nederland heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein.


“We zijn blij met het positieve oordeel van de Borstkankervereniging. Het bevestigt de hoge kwaliteit van zorg bij de behandeling van borstkanker. En nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij bij ons in zeer goede handen zijn.” Dat laten artsen en verpleegkundigen gezamenlijk weten in een reactie op de positieve beoordeling.

 

Contact en afstemming patiënt

Jaarlijks komen in het Maasziekenhuis vele patiënten voor de behandeling van borstkanker. Zij worden opgevangen door een team van professionals van het Maasziekenhuis en het Radboudumc. Het gaat daarbij om radiologen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook een klinisch geneticus, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. Zij werken nauw samen om zo de beste behandeling te bieden. Intensief contact en afstemming met de patiënt is daarbij zeer belangrijk.


Samenwerking Radboudumc
Borstkankerzorg is een van de specialismen waarbij sinds enkele jaren een zeer vergaande vorm van samenwerking bestaat tussen het Maasziekenhuis en het Radboudumc Centrum voor Oncologie. Deze aanpak is bijzonder in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dichtbij huis de beste kwaliteit van zorg te bieden. Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc werken op veel andere terreinen ook samen aan de behandeling van kanker.