Pluim voor vruchtbaarheidszorg Maasziekenhuis

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft opnieuw een Pluim toegekend aan het Team Fertiliteitzorg van Maasziekenhuis Pantein.


Het Maasziekenhuis is blij met het positieve oordeel over de zorg bij vruchtbaarheidsproblemen. Ziekenhuizen en klinieken ontvangen deze Pluim als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria van Freya op het gebied van informatievoorziening, patiënttevredenheid, psycho-sociale ondersteuning, organisatie en faciliteiten.

 

Afspraken
Het Maasziekenhuis hecht grote waarde aan een discrete behandeling van mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Daarom kunnen zij op werkdagen tussen 07.30 en 09.00 uur, dus voor werktijd, terecht op de polikliniek Fertiliteit. Verder is de polikliniek zeven dagen per week geopend voor vruchtbaarheidsbehandelingen en is er wekelijks fertiliteitoverleg met de gynaecologen. Het team fertiliteitzorg bestaat uit twee gynaecologen en drie fertiliteit-verpleegkundigen.

 

Monitor Fertiliteitszorg
Via de online Monitor Fertiliteitszorg van Freya kunnen patiënten op eenvoudige wijze de ziekenhuizen met elkaar vergelijken die medische zorg bieden bij vruchtbaarheidsproblemen. Freya wil met de monitor bereiken dat patiënten bewuster gaan kiezen op basis van criteria die de mensen zelf belangrijk vinden.